Όπως θα καταλάβεις από τη λίστα συστατικών, αυτή η σούπα είναι γεμάτη από φυτικές ίνες. Είναι επίσης αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορείς να προσθέσεις πραγματικά οποιαδήποτε πρωτεΐνη θες.

Τι θα χρειαστείς: 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

3 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κγ ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κγ μαύρο πιπέρι

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι ρύζι

2 φύλλα δάφνης

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

2 φλιτζάνια νερό

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, συν φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, πέντε λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε αναδυθούν τα αρώματα ένα με δύο λεπτά.

Ανακάτεψε τα κολοκυθάκια, το ρύζι και τα φύλλα δάφνης, περίπου ένα λεπτό ακόμα. Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών και το νερό και άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση.

Μείωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να αφρατέψει το ρύζι και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 30 λεπτά.

Απόσυρε και πρόσθεσε όσο χυμό λεμονιού προτιμάς. Γαρνίρισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού, αν θες.