Η Unesco έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα σπουδαιότερα μνημεία κληρονομιάς. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν εξαίσια δημιουργήματα πολιτισμού, τα οποία διατηρήθηκαν ανά τους αιώνες μέχρι και σήμερα κι άλλα είναι δημιουργίες που η φύση μας χάρισε απλόχερα.

Η παγκόσμια κληρονομιά μας, είτε αυτή είναι αποτέλεσμα κόπων των προγόνων μας είτε δώρο της μητέρας φύσης, αναμφισβήτητα αποτελεί δείγμα του πολιτισμού και της εξέλιξης του είδους μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά μαγικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς για να ταξιδέψεις έστω και νοερά από τη Σρι Λάνκα, τη Χιλή και την Κίνα.

Δασικό Καταφύγιο Σινχαράγια, Σρι Λάνκα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaushal Ekanayake (@kautheboy)

Αποτελεί σίγουρα έναν προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, τον εξορμήσεων. Καταρράκτες, λόφοι, βουνά και ατελείωτο πράσινο δημιουργούν μια μαγική εικόνα

Εθνικό Πάρκο Ράπα Νούι, Χιλή

Βρίσκεται στο νησί Ράπα Νούι ή Νησί του Πάσχα και αποτελεί μοναδικό πολιτισμικό φαινόμενο, εξαιτίας των ιερών μεγαλιθικών μορφών Μοάι.

Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Είναι από τα πιο διάσημα κτίσματα του κόσμου και από τα παλαιότερα σωζόμενα μνημεία. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ.

Πέτρα Ιορδανίας

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travel Freak (@trvlfreak)

Μια πόλη λαξευμένη μέσα σε έναν βράχο. Το όνομα της πόλης σημαίνει «Βράχος με χρωματιστές ραβδώσεις». Το όνομα Πέτρα δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους επειδή οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα.

Μέγα Σινικό Τείχος, Κίνα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Liu (@frank1iu)

Αποτελεί μια οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου η χώρα να προστατευτεί από επιδρομές. Το Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χιλιομέτρων και φημολογείται πως είναι ορατό και από το διάστημα.

Πομπηία, Ιταλία

Η Πομπηία ήταν πόλη της αρχαίας Ιταλίας, θάφτηκε κυριολεκτικά στις στάχτες μετά από έκρηξη του Βεζούβιου. Η παλαιά πόλη είχε ξεχαστεί και κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή της. Πρώτη ανακάλυψη τμήματος της Πομπηίας έγινε το 1592, τυχαία, κατά τις εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου υδραγωγείου της πόλης Τόρε Ανουντσιάτα που βρίσκεται εκεί κοντά. Τότε βρέθηκαν πολλά σημαντικά αντικείμενα, που μαζί με όσα ανακάλυψαν σε κατοπινές ανασκαφές αποτελούν σήμερα έναν πραγματικό θησαυρό τέχνης.

Καταρράκτες Βικτωρίας, Αφρική

Mosi-oa-Tunya που σημαίνει “Ο καπνός που βροντά” είναι καταρράκτες που βρίσκονται στη Ζάμπια και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου.

Mont Saint-Michel, Γαλλία

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Instagram (@instagram)

Αποτελεί μια μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο αββαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού.

Εθνικό Πάρκο Λίμνης Μαλάουι

Το εθνικό πάρκο του Μαλάουι στην νότια πλευρά της λίμνης. Έχει έκταση 88 τ.χλμ. και είναι αυτό που λέμε ένα μαγικό μέρος.

Σούρτσεϊ, Ισλανδία

Είναι ηφαιστειογενές νησί που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Βέστμαναεϊγιαρ ανοικτά της νότιας ακτής της Ισλανδίας. Το νησί δεν υπήρχε πριν από το 1963, οπότε και αναδύθηκε από τη θάλασσα και δημιουργήθηκε σε διάστημα λίγων εβδομάδων από μία σειρά εκρήξεων ηφαιστείου.

feaatured photo: @opossum90