Ο τελευταίος χρόνος ίσως να είναι το διάστημα που έχουμε δει περισσότερες ταινίες και σειρές από ποτέ. Μην μας ρωτάς το γιατί, το ξέρεις. Και καθώς βλέπουμε όλες αυτές τις παλιές αλλά και πιο καινούργιες ταινίες του Hollywood ένα ερώτημα μας έχει γεννηθεί. Γιατί, εάν όχι σε όλες τότε στις περισσότερες, ρομαντικές κομεντί ο άντρας είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από την γυναίκα; Που έχουν πάει οι σχέσεις ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη γυναίκα και έναν μικρότερό της άντρα; Και δεν είμαστε οι μόνες που αναρωτιόμαστε. Οι συνεργάτιδες του Oneofus.gr έχουν ακριβώς τις ίδιες, εύλογες, απορίες. 

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το κείμενο μιλώντας για τα γυναικεία sleepovers και, αν είσαι straight άνδρας, ίσως με μισήσεις για την επόμενη παράγραφο και την τεράστια πεποίθηση που μάλλον θα σου καταστρέψω: Όχι στα γυναικεία sleepovers δεν φοράμε ασορτί πυτζαμάκια, δεν παίζουμε μαξιλαροπόλεμο και δεν χτενίζουμε η μία τα μαλλιά της άλλης ενώ κάποια προτείνει να παίξουμε μπουκάλα. Συνήθως όταν μαζευόμαστε στο σπίτι κάποιας με σκοπό να κοιμηθούμε εκεί το βράδυ, τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο, πίνουμε ό,τι βρεθεί στο διάβα μας και οι συζητήσεις μας καταλήγουν σε θέματα όπως “σε ποιον γερασμένο ηθοποιό του Hollywood θα την έπεφτες αν είχες μία μηχανή του χρόνου;” Οι περισσότερες λέμε Harrison Ford με μία φωνή και πολλή έμφαση, εκτός από κάνα-δυο φάλτσα Sean Connery (RIP) και ένα Brad Pitt από την μικρότερη της παρέας που προφανώς δεν θα ξανακαλέσουμε.

Οι ώριμοι άνδρες του Hollywood έχουν υπάρξει αντικείμενο του πόθου για εκατομμύρια κορίτσια (και αγόρια) ανά τις δεκαετίες, με την σοφία στο βλέμμα τους και την σιγουριά στο περπάτημα να προσθέτει σεξ απίλ σε κάθε καρέ. Ο τρόπος που χειρίζονται τις δύσκολες καταστάσεις χωρίς να υψώνουν τον τόνο της φωνής τους είναι το απόλυτο turn on και συνήθως κορυφώνεται με ένα επικό φιλί στην πρωταγωνίστρια, γεμάτο από εμπειρία, ερωτισμό και ένταση. Είναι λοιπόν αναμενόμενο για πολλές από εμάς που μεγαλώσαμε χαζεύοντας αντίστοιχους κινηματογραφικούς παιδαράδες να αναζητούμε κάτι παρόμοιο από τον υποψήφιο σύντροφό μας, σωστά; Κάποιον με περισσότερα χρόνια, που έχει φάει την ζωή με το κουτάλι και μπορεί να μας διδάξει πολλά.

Έχοντας αυτό το ιδανικό στο μυαλό, ίσως είναι λογικό πως αν μία γυναίκα, ακόμα και σήμερα, τύχει να φλερτάρει ή να κάνει σχέση με έναν άνδρα τον οποίο περνάει σε ηλικία, οι αντιδράσεις από τον περίγυρό της θα είναι αρκετά αρνητικές. Ακόμα και οι φίλες στο sleepover μπορεί να αναφωνήσουν “καλέ, αυτός είναι μικρός!” βαθιά σοκαρισμένες.

Ξεκινάει λοιπόν κανείς να αναρωτιέται γιατί ακριβώς η αντίστροφη διαφορά ηλικίας είναι τόσο μεγάλο ταμπού. Ποιος ο λόγος που δεν βλέπουμε σχεδόν ποτέ ερωτικές ιστορίες με την γυναίκα να είναι μεγαλύτερη; Hollywood, αγάπη μου, πάλι εσύ φταις.

Θέλουμε πίσω τις ρομαντικές κομεντί του Hollywood που οι άντρες ήταν μικρότεροι

Πριν από μερικά χρόνια, η ηθοποιός Maggie Gyllenhaal είχε προκαλέσει μία σημαντική συζήτηση στον κόσμο των media δηλώνοντας πως απορρίφθηκε για κάποιον σημαντικό ρόλο επειδή ο σκηνοθέτης την θεώρησε υπερβολικά μεγάλη για να υποδυθεί την ερωτική παρτενέρ ενός 55χρονου ηθοποιού. Εκείνη ήταν 37.

Την ίδια χρονική περίοδο, η Amy Schumer κυκλοφόρησε ένα κωμικό σκετσάκι όπου συναντάει μερικά από τα γυναικεία είδωλά της ενώ εκείνες γιορτάζουν την τελευταία “fuckable” μέρα της Julia Louis-Dreyfus. Στο βίντεο η Julia κλείνει τα 50 και πλέον δεν θεωρείται θελκτική για τα standards της βιομηχανίας, επομένως μπορεί επιτέλους να φάει παγωτό με την ησυχία της.

Διάβασε τη συνέχεια στο Oneofus.gr

featured photo: cdn.cnn.com