Εάν κάποιοι από εσάς όταν βλέπουν το FKA Twigs το πρώτο που σκέφτονται είναι η νυν κυρία Πάτινσον, τότε απαιτείται να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο.  

FKATwigsLP1

Η ταυτότητα της γράφει Tahlia Debrett Barnett γεννημένη το ’88 στην Αγγλία, η Tahlia ήταν χορεύτρια, αθλήτρια της ενόργανης και τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική. Της αρέσει να πειραματίζεται με τους ήχους, να μεταφέρει συναισθήματα που προκύπτουν εκείνη την στιγμή, και το πετυχαίνει. Η φωνή της αναδύεται μέσα από την μουσική και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ήχο που ακολουθεί. Η μουσική της χαρακτηρίζεται πειραματική με φανερά ηλεκτρονικούς ήχους, trip-hop και φυσικά με μια αρτιστίκ πινελιά. To LP1 είναι η τελευταία δουλειά της FKA Twigs και ίσως μια επιτυχία που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί, και δικαιωματικά το Rolling Stone Magazine της παραχώρησε την 16η θέση στα 50 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε. Είναι εμπνευσμένο, πρωτότυπο και μας παρασύρει.

FKA Twigs1

Μερικά από τα άτομα που την επηρέασαν μουσικά ήταν η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald και ο Marvin Gaye. Η ίδια αναφέρει ότι αρχικά στην προσπάθεια της να αναπαράγει και να μιμηθεί μουσικά τους Siouxsie and the Banshees και τον Adam Ant ανακάλυψε τον εαυτό της και ξεδιπλώθηκε μουσικά. Το LP1 είναι μια πρώτη επιτυχία της FKA Twigs, στην συνέχεια θα δούμε και θα ακούσουμε περισσότερα και καλύτερα.

Bonus track του άρθρου