Όταν θέτεις έναν συγκεκριμένο στόχο, ιδιαίτερα ενός fitness στόχου, το κίνητρο σου είναι τόσο ισχυρό, που είναι μάλλον απίθανο να παρεκκλίνεις του στόχου ιδιαίτερα όταν πάρεις όντως απόφαση.

Το ξέρεις πως δεν θα τα παρατήσεις μέχρι να πετύχεις το fitness στόχο σου. Τι συμβαίνει όμως όταν πετύχεις αυτό που έχεις στοχεύσει; Πως θα παραμείνεις κινητοποιημένη;

Θέσε έναν ακόμα στόχο

Όταν ολοκληρώνεις έναν στόχο, σε οποιονδήποτε τομέα, ακούσια θέτεις αμέσως τον επόμενο. Δεν χρειάζεται να είναι ένας μεγάλος στόχος, ούτε καν μεγαλύτερος από τον προηγούμενο. Χρειάζεται απλώς να είναι κάτι που σε κινητοποιεί.

Κάνε τη σωματική δραστηριότητα μέρος της καθημερινότητας

Μία συνήθεια σε κρατά σχεδόν πάντα κινητοποιημένη. Γίνεται μέρος της ρουτίνας σου και αυτόματα την ακολουθείς. Το κίνητρο, αν η δραστηριότητα γίνει έστω και μικρό κομμάτι της καθημερινότητας, θα είναι κι αυτό μέρος της συνήθειας. Δεν θα χρειαστεί να το βρεις γιατί δεν θα το έχεις χάσει.

Εάν είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για άσκηση, μην βρίσκεις δικαιολογίες. Προγραμμάτισε τις προπονήσεις όπως θα έκανες σε οποιαδήποτε άλλη σημαντική δραστηριότητα.

Ένωσε τις δυνάμεις σου με φίλους

Όταν κάτι το κάνεις με παρέα το κάνεις σίγουρα πιο ευχάριστα. Και επειδή πολλές φορές είναι ευκολότερο να διατηρήσεις το κίνητρο σου, όταν αυτό είναι μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας, αν ο στόχος είναι κοινός με τους φίλους ή το σύντροφό σου θα είναι και πιο εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένη σε αυτόν και να κινητοποιηθείς καθημερινά για να τον πετύχεις.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Μετά από κάθε στόχο που πετυχαίνεις, ειδικά μετά από κάποιο fitness στόχο, αφιέρωσε λίγα λεπτά για τον εαυτό σου για να απολαύσεις τα όμορφα συναισθήματα που σου προσφέρει. Αυτός ο τύπος εσωτερικής ανταμοιβής μπορεί να σε βοηθήσει να δεσμευτείς μακροπρόθεσμα στην πιο τακτική άσκηση.

Σίγουρα βοηθούν και εξωτερικές ανταμοιβές, όπως το να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, αλλά αυτό που σίγουρα συμβάλλει περισσότερο στο να διατηρήσεις και να μείνει συγκεντρωμένη στο Fitness στόχο σου είναι τα συναισθήματα ευεξίας, ολοκλήρωσης και επιτυχίας.

Αν το βασικό σου κίνητρο είναι να βρίσκεις πάντα μία αιτία για να απασχολείς με δραστηριότητες τόσο το σώμα αλλά και το πνεύμα σου, τότε το σίγουρο είναι πως δεν θα ξεμείνεις ποτέ από στόχο. Άλλωστε κίνητρο μπορεί να θεωρηθεί και η διαδρομή μέχρι να βρεις το κίνητρο που ψάχνεις. Αρκεί μόνο να τη διανύσεις.