Τον πιο κόκκινο μήνα του χρόνου στο savoir ville μιλάμε για φιλιά! Τι πιο ενδιαφέρον λοιπόν, από ένα παθιασμένο φιλί ή ίσως και περισσότερα που μπορεί να κάψει περίπου 100 θερμίδες την ώρα; Δεν είναι ότι θα αδυνατίσουμε μόνο φιλώντας τον αγαπημένο μας, αλλά υπάρχει πιο ευχάριστος τρόπος να κάψει κανείς θερμίδες; Να σημειωθεί ότι 100 θερμίδες περίπου, καίμε κάνοντας μισή ώρα χαλαρό περπάτημα, οπότε δεν είναι και άσχημη αυτή η κατανάλωση.

kisses_47

Ο έρωτας έχει κατηγορηθεί τόσο για το ότι παχαίνει όσο και για το ότι αδυνατίζει. Για την ακρίβεια, δεν είναι ο έρωτας που παχαίνει, αλλά η ΣΧΕΣΗ που συνδυάζει τα πάντα με γευματάκια και γλυκάκια. Ο έρωτας όμως, αδυνατίζει και μάλιστα αυτό στέκει και βιολογικά. Οι καύσεις του σώματος ή μάλλον του ερωτευμένου σώματος, αυξάνονται διότι αλλάζουν και οι τυπικές λειτουργίες του. Αυξάνονται δηλαδή οι παλμοί και η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο μεταβολισμός. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και τα φιλιά που λέγαμε, αλλά και η ορμονική αλλαγή που συντελείται και μειώνει την όρεξη. Οι ορμόνες της διάθεσης που παράγονται, είναι αντίστοιχες με αυτές από την κατανάλωση της σοκολάτας, με αποτέλεσμα η ευφορία που αισθάνονται οι ερωτευμένοι να τους βοηθά στο να μη φάνε. Όσοι τρώνε λοιπόν «συναισθηματικά» όπως λέμε, βρήκαν το φάρμακό τους! Και οι καλοφαγάδες όμως, όταν είναι ερωτευμένοι τρώνε λιγότερο γιατί σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλουμε να δείχνουμε όσο πιο γοητευτικοί γίνεται για το έτερόν μας ήμισυ και γιατί ειδικά οι γυναίκες στην αρχή, αισθάνονται άβολα να τρώνε μπροστά στο σύντροφό τους.

Αν κάποιος θέλει να χάσει ένα κιλό, θα πρέπει να φιλάει το δεσμό του για περίπου 70 ώρες. Ένας μικρός μαραθώνιος αγάπης με άπειρα οφέλη σύμφωνα με μελέτες, όπως: η μείωση τους στρες και της πίεσης, η βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και της στοματικής υγείας, ο περιορισμός των αλλεργιών, η καταπολέμηση των πονοκεφάλων, η εκγύμναση των μυών του προσώπου και η τονωμένη διάθεση!