Η Φαίη Παπανίκου είναι μια από τις σχεδιάστριες κοσμημάτων που πάντα κάνει τη διαφορά μέσα από τις δημιουργίες της αφού καταφέρνει να σχεδιάζει κοσμήματα που συνδυάζουν τις κλασικές και πιο κομψές γραμμές με τις πιο σύγχρονες πινελιές.

Το 2021 από πολλές απόψεις, δεν ήταν μια εύκολη χρονιά. Και αναμφίβολα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλες τις γυναίκες.

Μια χρονιά που μας έκανε καθημερινά να αναρωτιόμαστε για τον κόσμο γύρω μας, να φοβόμαστε, να εξοργιζόμαστε. Και μία χρονιά που, από ότι φαίνεται, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη αφού καθημερινά καλούμαστε να αναμετρηθούμε με ειδήσεις, που μόνο ευχάριστες δεν είναι.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Φαίη αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φυλακτό για τη νέα χρονιά, που να τιμάει και να προστατεύει τη γυναίκα.

Αυτό το φυλαχτό είναι εμπνευσμένο από κυκλαδικό ειδώλιο γυναικείας μορφής, του 3200 π.Χ. που βρέθηκε στη Χαλανδριανή της Σύρου.

Αυτό που προσπάθησε είναι να δημιουργήσει ένα φυλαχτό που θα τιμάει και θα εξυψώνει το γυναικείο σώμα μέσω της τέχνης, και τα κατάφερε.

Ένα φυλαχτό που θα μας θυμίζει πάντα, τη διαχρονική μάχη της γυναίκας για τη θέση της στην κοινωνία. Τη διαρκή μάχη για να πείσει όσους είχε εναντίον της πως το σώμα της της ανήκει και μπορεί να το ορίζει όπως ακριβώς θέλει αυτή. Ακούγεται αυτονόητο; Και όμως, ακόμα και σήμερα στις υποτιθέμενες πιο εκσυγχρονισμένες κοινωνίες, δεν είναι.

Ο στόχος πίσω από τη δημιουργία αυτού του φυλακτού είναι να αποτελέσει σύμβολο δύναμης, αντοχής, υπομονής και ανεξάντλητης πηγής ενέργειας και αγάπης για κάθε γυναίκα.

Ένα φυλαχτό, που τοποθετείται κοντά στην καρδιά για να αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι το ένστικτό μας και η διαίσθησή είναι εκεί, είναι πάντα μέσα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την ενδυναμώνουμε, να την ακούμε και να δρούμε σύμφωνα με αυτή .

Να φεύγουμε από κάτι ή να μένουμε σε αυτό, να εμπιστευόμαστε ή να απορρίπτουμε, να βροντοφωνάζουμε τις θέσεις μας, να προφυλάσσουμε το σώμα μας και εμάς, να μιλάμε, να καταγγέλλουμε και αν χρειαστεί να προχωράμε. Μόνες. Με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη. Όμορφες και δυνατές.

We are all one | We are all together

Fey Papanikou Jewelry | Instagram | Facebook