Το 2020 δημιουργήθηκε ένα νέο brand παιδικού ρουχισμού, το FAF, ένα Summer Kids Brand εμπνευσμένο και βασισμένο στην απαράμιλλη ομορφιά των Κυκλαδικών νησιών και των μοναδικών στοιχείων τους.

FAF – Folded Arm Figures είναι ο αγγλικός όρος για τα μαρμάρινα ειδώλια που βρέθηκαν στα νησιά των Κυκλάδων” εξηγεί η δημιουργός του brand, κ. Άρσυ Αργυροπούλου. “Τα ειδώλια που κατασκευάστηκαν πριν από 5000 χρόνια συνήθως παριστάνουν γυμνές γυναίκες με τα χέρια στο στήθος, ενώ λιγοστά από αυτά παριστάνουν άντρες (μουσικούς, πολεμιστές, κυνηγούς).”

Η απλότητα, η λιτότητα και η γραμμική τους ισορροπία ήταν για εμάς πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία σύγχρονων εικαστικών θεμάτων που ακουμπούν στην αγνή και απαιτητική παιδική αισθητική. Κάθε κομμάτι της σειράς φιλοδοξούμε να προσομοιάζει σε ένα μοντέρνο έργο τέχνης που εξάπτει τη παιδική φαντασία, ένα έργο που να συνοδεύει το παιδί στις καλοκαιρινές του περιπέτειες στην πόλη και το νησί.” περιγράφει η κ. Αργυροπούλου.

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του brand

Όμορφη ή λιγότερο όμορφη, δεν θα το πω με σιγουριά, έχει να κάνει με το πρίσμα και την οπτική που έχω σήμερα. Ζούσα με την οικογένειά μου για εφτά χρόνια στο εξωτερικό. Με κάθε επιλογή, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, λένε… Με το 7χρονο ταξίδι της ζωής μου στο εξωτερικό λοιπόν, κέρδισα… Εμπειρίες, αυτοπεποίθηση, δύναμη, προσαρμοστικότητα. Ίσως όλα αυτά τα κέρδισα μέσα από δυσκολίες, αλλά τα κέρδισα. Τα κατέκτησα. Ωστόσο όλα όσα έχανα για εφτά χρόνια, τα έκανα κίνητρο, έμπνευση και τελικά, δημιουργία.” περιγράφει η δημιουργός του brand κ. Άρσυ Αργυροπούλου.

Τα καλοκαίρια, ναι, μου έλειψαν. Κι ό,τι αυτά σημαίνουν… Άνθρωποι, δεσμοί, επαφή, σύνδεση, αγάπες, καταβολές, παραστάσεις, χαρές, εικόνες, φως, αισθητική μετουσιώθηκαν στο FAF. Η ζωή μου εκεί, η ζωή μου εδώ, η ταυτότητα, οι ρίζες, ο πολιτισμός και η πολυπολιτισμικότητα, οι επιρροές, οι θύμησες, η εξέλιξη, οι ποιότητες, αυτό που είμαι σήμερα, είναι το FAF” συμπληρώνει.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAF (@fafkidswear)

Η φιλοσοφία του FAF

Με κύρια χαρακτηριστικά την αφαίρεση των λεπτομερειών και την προσοχή στην κίνηση και την αρμονία στις γραμμές, με όχημα την έντονη σχηματοποίηση και τα χρώματα, κάθε κολεξιόν είναι αφιερωμένη σε ένα Κυκλαδονήσι.

Η κ. Αργυροπούλου μας μίλησε για το ταξίδι που έχει κάνει μέχρι σήμερα το FAF: “Την 1η χρονιά το FAF αγκυροβόλησε στη Δήλο. Τα μαρμάρινα λιοντάρια – φρουροί αποτυπώθηκαν με μια σύγχρονη, νεωτεριστική μοντέρνα ματιά στα ρούχα και τα μαγιώ FAF. Τη 2η χρονιά το FAF ταξίδεψε στη Σέριφο. Δε θα μπορούσε να μην αντλήσει ιδέες από τον Κύκλωπα Πολύφημο τον οποίο τύφλωσε με το δόρυ του ο Οδυσσέας κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη. Την 3η χρονιά δημιουργίας για το FAF φέτος στη Σαντορίνη της οποίας τα γλυκύτατα γαΪδουράκια και το ηφαίστειο μετασχηματίζονται σε αυθεντικά, ιδιαίτερα, με άποψη σχέδια για μικρά και μεγάλα παιδιά.” μας λέει.

Για το sustainable στοιχείο της FAF η κ. Αργυροπούλου δηλώνει αισιόδοξη πως γονείς, σχολεία, κοινωνία θα διδάξουμε στα παιδιά την έννοια της βιωσιμότητας με πολλούς τρόπους. “Το να τρώμε με συνείδηση, το να ντυνόμαστε με συνείδηση, το να ζούμε και να συμπεριφερόμαστε με συνείδηση και σεβασμό στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος είναι επιλογή και χρέος μας. Χρέος μας είναι επίσης να εξασφαλίσουμε ότι δεν είναι απλά μια τάση της εποχής αλλά να γίνει κτήμα μας, φιλοσοφία και στάση ζωής. Η βιωσιμότητα και η οικολογική και κοινωνική υπευθυνότητα βρίσκονται στην καρδιά της εταιρείας μας. Για τα βαμβακερά μας επιλέγουμε οργανικό βαμβάκι ενώ για τις σειρές activewear και swimwear υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο ιταλικό πολυεστερικό ύφασμα. Σχεδιάζουμε και παράγουμε όλες τις συλλογές μας αποκλειστικά στην Ελλάδα, στηρίζουμε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Προτεραιότητα μας είναι η υψηλή ποιότητα του κάθε κομματιού των συλλογών μας.” λέει χαρακτηριστικά.

Η φιλοσοφία του FAF, μέσα από μικρές παραγωγές, είναι να διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και να εξασφαλίζει ότι κάθε κομμάτι πληροί τις υψηλές προδιαγραφές του brand. “Τα υφάσματά μας είναι εγκεκριμένα από τον διεθνή οργανισμό oeko-tex, είναι μαλακά, ανθεκτικά, υπο-αλλεργικά και αντέχουν στις κακουχίες ενώ μένουν αναλλοίωτα ύστερα από αμέτρητες πλύσεις και ώρες έκθεσης στον ήλιο, την άμμο και την αλμύρα της θάλασσας. Όλη η συλλογή swimwear παρέχει την υψηλότερη δυνατή αντηλιακή προστασία και είναι απόλυτα κατάλληλη για τα ευαίσθητα βρεφικά και παιδικά δέρματα.”

Η FAF επιλέγει να δημιουργεί limited συλλογές. “Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι γονείς μου από όταν ήμουνα μικρή. Όσο μεγαλώνω προσπαθώ να το τηρώ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Λίγα και καλά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAF (@fafkidswear)

Τα patterns, τα μοτίβα, οι αναφορές

“Τα patterns που δημιουργούμε είναι εμπνευσμένα από μοτίβα και στοιχεία που σε εμάς τουλάχιστον, ελπίζουμε και σε εσάς, φαίνονται unique και συλλεκτικά. Προς το παρόν βλέπουμε ότι οι συλλέκτες του brand, οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους έχουν μια “συλλεκτική” ματιά, ως εκ τούτου προσπαθούμε να διασταυρώσουμε τις ματιές μας…” λέει η κ. Αργυροπούλου. Όσον αφορά στις αναφορές στον Κυκλαδικό πολιτισμό η ίδια λέει “Ο κυκλαδικός πολιτισμός είναι σημείο αναφοράς μας, είναι τα θεμέλια, είναι η πηγή έμπνευσης. Απλότητα, λιτότητα, σχηματοποίηση με μια μοντέρνα, πολύχρωμη, νεανική, pop – rock ευφάνταστη, εξελικτική ματιά.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAF (@fafkidswear)

Οι συλλογές της FAF σήμερα

Συλλογή SS20 «Delos»: Το κυκλαδικό ειδώλιο, η προϊστορική φιγούρα με τα διπλωμένα χέρια σε συνδυασμό με το Λιοντάρι από την Οδό των Λεόντων, τους αιώνιους φρουρούς στο ιερό νησί της Δήλου, μετατρέπονται σε ένα σε pop art παιχνίδισμα τέχνης, γραμμών και χρωμάτων.

Συλλογή SS21 «Serifos»: Κεντρικός ήρωας ο Κύκλωπας Πολύφημος, ο μονόφθαλμος γίγαντας, που διέμενε στο κυκλαδίτικο νησί της Σερίφου και που τυφλώθηκε από τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, κατά την επιστροφή τους στην Ιθάκη. O Κύκλωπας στα FAF έχει καρφάκια μαλλιά, βάζει τα χέρια στη μέση, μοιάζει συμπαθητικός, και μπαίνει σε leggings και hoodies.

Συλλογή SS22 «Santorini»: Η πολυαγαπημένη Σαντορίνη μας χαρίζει πολλαπλά στοιχεία όπως η διάσημη καλντέρα – έργο τέχνης από μόνη της, ο γάιδαρος που επαναστατεί και πάει κόντρα στο μοίρα του και το κατεστημένο, το εκρηκτικό ηφαίστειο που ταιριάζει σε εκρηκτικές προσωπικότητες, το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και τα ένδοξα σταφύλια, όλα σχεδιασμένα με τον δικό μας pop artistic και τολμηρό τρόπο για τα prints μας. Μείνετε συντονισμένοι…

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAF (@fafkidswear)

Κι οι ενήλικοι; 

Τέλειο timing!” λέει η δημιουργός της FAF. “H FAF προσφέρει από το φετινό καλοκαίρι ολοκληρωμένη πρόταση στο Family Summer Concept με πολλά σχέδια σε μαγιό και αντηλιακές μπλούζες για αγόρια και κορίτσια, τα μεγαλύτερα αδέλφια, τον μπαμπά και τη μαμά, πετσέτες και μπουρνούζια poncho, summer bags και pochette αλλά και ρούχα resort και beachwear. Ναι, η μαμά μπορεί να φορέσει τα leggings, ο μπαμπάς τα hoodie με τον γάιδαρο επαναστάτη … ή το αντίστροφο για όποιον το επιθυμεί.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAF (@fafkidswear)

H νέα συλλογή SS22 Santorini

Η συλλογή SS22 ‘Santorini’ εμπνέεται από την καλντέρα της Σαντορίνης, τα γαϊδουράκια της, το ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο και το σταφύλι και μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε, μέχρι σήμερα, την πιο fashion συλλογή μας! Απευθύνεται σε παιδιά από 6 μηνών έως και σε έφηβους 15 χρονών αλλά και στους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέλφια που επιθυμούν να ‘ματσάρουν’ το look τους και να το κάνουν ‘οικογενειακή υπόθεση’.

Παράλληλα με τη βασική μας συλλογή ‘Santorini’, φέτος η 13χρονη κόρη μου, Σοφία πήρε τα ηνία και ανέλαβε το δημιουργικό μιας capsule εφηβικής συλλογής Swimwear και Beach Bags με τίτλο ‘Not Ur Bae’ την οποία θα παράγουμε αποκλειστικά για κορίτσια 8 έως 15 χρονών, για την οποία είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη.”

“Τα σχέδια και η φιλοδοξία μας είναι να ‘βγάλουμε’ το brand στο εξωτερικό εξάγοντας και προωθώντας την σύγχρονη Κυκλαδική παιδική μόδα. Ελπίζουμε να πάει καλά!”

Τις συλλογές της FAF μπορείς να τις βρεις στο e-shop μας www.faf.gr καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα και concept stores σε Κηφισιά, Ψυχικό, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, στα Άττικα Πολυκαταστήματα, στο Costa Navarino και στα καταστήματα στα ελληνικά νησιά.