Όσον αφορά τις τάσεις στα μαλλιά, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει κυρίως ολόισια κουρέματα όπως το blunt bob. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι απόλυτες γραμμές είχαν το δικό τους μερίδιο αγάπης και προτίμησης αλλά τώρα, μια νέα τάση στα μαλλιά φαίνεται να επιστρέφει ξανά.

Λίγο με τα lockdowns, λίγο επειδή δεν ήταν πραγματικά επείγον, ο χρόνος ανάμεσα στα ραντεβού, τα τελευταία χρόνια, μεγάλωσε, με αποτέλεσμα τα κουρέματα που δεν θέλουν συχνή συντήρηση να είναι πάλι εδώ. Εξάλλου δεν ξεχάσαμε το hype που έκανε πρόσφατα το shag.

Το layering στα μαλλιά όχι μόνο δίνει στα μαλλιά μια ξεκούραστη, ανέμελη όψη αλλά καμουφλάρει και το σπάσιμο στις άκρες.

Ήρθε λοιπόν επίσημα η ώρα να αγαπήσουμε ξανά τα ανάγλυφα, πολυεπίπεδα κουρέματα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LAURA HARRIER (@lauraharrier)

Τα καλά νέα είναι ότι το layering λειτουργεί καλά για κάθε τύπο μαλλιών. Είναι ιδανική λύση αν θέλεις να αφαιρέσεις βάρος και όγκο από τα μαλλιά σου. Αν έχεις λεπτά μαλλιά και θες να δοκιμάσεις το layering μπορείς να συζητήσεις με τ@ κομμωτ@ σου ώστε να κόψει σε σημεία που πραγματικά θα βελτιώσουν την εικόνα σου. Επειδή τα layers δεν έχουν ένα σχήμα και μέγεθος, μπορούν πάντα να προσαρμοστούν στο άτομο. Το θέμα είναι να γίνει σωστά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Όταν σκεφτόμαστε τα πολυεπίπεδα μαλλιά, είναι πολύ εύκολο να φανταστούμε το κλασικό mullet της δεκαετίας του ’80. Στο στιλ του 2022 τα layers είναι πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με εκείνα που είδαμε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Λιγότερο ”επιθετικά” κοψίματα, πιο φυσικό αποτέλεσμα, πιο κοντά στην εικόνα που έχουν τα μαλλιά που στέγνωσαν φυσικά.

Τα layers στα pixie κουρέματα δημιουργούν μια πιο ανέμελη αλλά και με τον σωστό όγκο εικόνα η οποία μπορεί να τελειοποιηθεί με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καθόλου styling.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jen Azoulay (@jen_wonders)

Για τα πλούσια μαλλιά που αγαπούν το καρέ κούρεμα οι ειδικοί προτείνουν ένα bob με layers που θα αφαιρέσει το βάρος από τις άκρες και θα τους δώσει όγκο και ζωντάνια.

Η κλασική συνταγή για γαλλικό στυλ είναι τα μακριά, άνισα layers με μία curtain αφέλειες.