5 έξυπνες ιδέες διακόσμησης που μπορούν να μεταμορφώσουν και τους πιο "δύσκολους" χώρους

5 έξυπνες ιδέες διακόσμησης που μπορούν να μεταμορφώσουν και τους πιο «δύσκολους» χώρους

Η διακόσμηση του σπιτιού σου είναι μια ευκαιρία να ξεδιπλώσεις την καλλιτεχνική σου πλευρά. Όμως ο χώρος με τον οποίο έχεις να κάνεις μπορεί να παρεμποδίσει τη δημιουργική σου τάση. Μερικές φορές ένα δωμάτιο δεν έχει αρκετό φυσικό φωτισμό, ή δεν είναι αρκετά μεγάλο. Μην αφήνεις αυτό να σε σταματήσει. Αυτές είναι μερικές ιδέες για τον πιο έξυπνο χειρισμό ενός "δύσκολου" χώρου.

1. Δώσε ένταση σε μικρούς χώρους

interior design tips

Elle Decor

Oι γραφιστικές εκτυπώσεις μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε μικρούς χώρους. Εδώ, μια floral ταπετσαρία της Ellie Cashman είναι η καλύτερη επιλογή για το λουτρό. Αυτή η φωτογραφία από ένα σπίτι που έχει διακοσμήσει η Sara Ruffin Costello.

2. Χρησιμοποίησε χρώμα στους διαδρόμους

interior design tips

Elle decor

Εάν έχεις την τάση να είσαι πιο συντηρητική με τα χρώματα, βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου επιλέγοντας μια τολμηρή απόχρωση, όπως το μοβ, για έναν διάδρομο. Είναι τολμηρό και μπορεί να  δημιουργήσει το τέλειο φόντο για ένα gallery wall, όπως σε αυτή τη σύνθεση του David Hicks.

3. Παρουσίασε τις συλλογές σου σε ένα τραπέζι

interior tips

Elle Decor

Κάθε δωμάτιο μπορεί να επωφεληθεί από αντικείμενα που έχουν μια ιστορία. Αντί να παρουσιάσεις τα συλλεκτικά σου αντικείμενα σε ένα ράφι, βάλε τα σε ένα τραπέζι, όπως σε αυτό το διαμέρισμα κάπου στην Ιταλία. Απλά βεβαιώσου ότι η συλλογή σου είναι ιδιαίτερα επιμελημένη ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία.

4. Μην περιορίζεσαι σε ένα στυλ

interior tips

Elle Decor

Αν οι ιδέες σου είναι πολλές, και δεν μπορείς να κατασταλάξεις σε ένα στυλ, μπορείς να κάνεις ένα συνδυασμό.

5. Χρησιμοποίησε τους τοίχους σου σαν καμβά

interior tips

Elle Decor

Αντί της τέχνης, μια ιδιαίτερη ταπετσαρία μπορεί να κάνει ένα οποιοδήποτε υποτονικό δωμάτιο ενδιαφέρον. Ο τοίχος του 19ου αιώνα που καλύπτει το πολυτελές αυτό διαμέρισμα του Μιλάνου αγοράστηκε σε δημοπρασία στη Γαλλία και προσαρμόστηκε στην αίθουσα. "Δημιουργήσαμε τα κομμάτια που λείπουν, το βάθρο και το πλαίσιο οροφής, για να απεικονίσουμε ένα φανταστικό και βουκολικό τοπίο με αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά", λέει η Laura Sartori Rimini του Studio Peregalli στο Elle Decor.

Πηγή & featured image: Elle Decor

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.