Σχεδίαζες διακοπές, αγόρασες τα ανοιξιάτικά σου και ήσουν έτοιμη να αδράξεις τη ζωή και τα πρώτα ραντεβού. Σκεφτόσουν τον Κώστα, τον Γιώργο, τη Μαρία, δεν με νοιάζει τόσο το όνομα και το φύλο, και περίμενες με αγωνία το πρώτο σας ραντεβού. Μία κανονική καθημερινότητα δηλαδή.

Με τις νέες συνθήκες κάποια πρώτα ραντεβού που αιωρούνταν, ακυρώθηκαν επ’ αόριστον. Άλλη μία παράπλευρη -αν και ασήμαντη ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα- απώλεια του κορωναϊού. Και προσπεράσιμη θα προσθέσω.

Πριν κάμποσο καιρό σε μία παρέα γνώρισα ένα αγόρι που ζούσε μόνιμα στη Γαλλία. Το πρώτο μας ραντεβού έγινε online. Είχα το ίδιο άγχος με ένα live ραντεβού. Έβαλα τα καλά μου, έβαλα κόκκινο κραγιόν, τις καλές παντόφλες μου, άρωμα για ψυχολογικούς και μόνο λόγους και περίμενα στην οθόνη. Η πρώτη μας αντίδραση ήταν αυτή που μάλλον θα ήταν και σε ένα ραντεβού από κοντά: Γελάσαμε. Και μετά ήπιαμε κρασί ο καθένας από το σπίτι του, είπαμε τα νέα μας, μιλήσαμε για ταινίες και για σειρές και χαμογελάσαμε ο ένας στον άλλον αμήχανα. Όπως από κοντά.

Φυσικά οι διαφορές είναι σημαντικές. Δεν μπορείς να έχεις την πραγματική εικόνα του άλλου, δεν θα έχεις το καταλάθος άγγιγμα και πολλά ακόμα σημαντικά, αλλά μη αφήσεις μία καραντίνα να πάει πίσω τη ζωή σου.

Ζήτησε ένα online πρώτο ραντεβού, βάλε τα καλά σου και κάνε το όπως θα το έκανες αν ζούσατε σε άλλη χώρα.

Πότε ξανά θα έχεις την ευκαιρία να μην έχεις άγχος για τα ψηλοτάκουνά σου; Πότε ξανά δεν θα ανησυχείς για το που θα πάτε και για το αν φιλάει καλά; Με το πρώτο online ραντεβού σου επίσης θα αποφύγεις προβληματισμούς όπως:

#1 Τι θα κάνουμε;

Πάντα η βασική ερώτηση κι η ίδια προσδοκία. Να πετύχουμε ένα πρωτότυπο ραντεβού. Να πάμε στη λαϊκή, να πάμε mini road trip, να πάμε για περπάτημα με δρακουλίνια στα χέρια. Εδώ, δεν πάτε πουθενά. Ο καθένας στο σπίτι του. Με το κρασί που θέλει ο καθένας. Στον καναπέ σας. Ο στόχος είναι να γνωριστείτε καλύτερα και μην ξεφεύγουμε από τον στόχο αυτό.

#2 Τι θα γίνει αν με πιάσει λόξυγγας/βήχας/δαγκώσω τη γλώσσα μου;

Δεν θα φοβάσαι μήπως σκοντάψεις, μήπως πέσεις, μήπως σε φαγουρίζει η μύτη σου ή η πατούσα σου. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να φταρνιστείς ή να βήξεις, να γελάσετε και να σπάσει πιο γρήγορα ο πάγος.

#3 Τι θα κάνω αν δεν περνάω καθόλου καλά;

Σε ένα live ραντεβού αυτός ο κίνδυνος είναι ο πιο πραγματικός και ο πιο συχνός. Γνωρίζεις τώρα έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις πολλά για εκείνον. Είναι υψηλό το ποσοστό να βαρεθείτε, να μην έχετε τίποτα να πείτε, να μην σου αρέσει ο τρόπος που χαμογελάει ή να διαφωνείτε σε βασικά πράγματα. Με τα νέα δεδομένα αρκεί να ζητήσεις συγγνώμη, να βρεις μία δικαιολογία και απλά να κάνεις log out. Θα πάρεις το κρασί σου και θα βάλεις Νetflix.

#4 Κι αν έρθει η συζήτηση στους πρώην;

Αν θες να μιλήσουμε για τα θρίλερ της προ κορωναϊού εποχής ας μιλήσουμε για τη συζήτηση που αφορά τους πρώην. Είναι η εποχή που λέγονται μόνο αλήθειες. Αυτή τη νέα εποχή οι άνθρωποι πλέον αποφεύγουν να κρύβουν πράγματα και έρχονται αντιμέτωποι με τις αλήθειες τους. Μίλησε όσο ανοιχτά θες εσύ για τις προηγούμενες σχέσεις σου. Συνδεθήκατε στην τηλεδιάσκεψη γιατί κατά πρώτο λόγο είστε φίλοι, σωστά; Αν από την άλλη θεωρείς πως είναι άχρηστες αυτές οι πληροφορίες, βήξε, άλλαξε κουβέντα και μιλήστε για το που θα θέλατε να πάτε διακοπές.

#5 Θα παίξει ρόλο για την άποψη σου τι διάλεξε να φορέσει;

Ναι, ίσως αν πηγαίνατε για μία μπύρα να έπαιζε ρόλο αν ερχόταν με κάπρι παντελόνι. Όμως και τώρα οι φόρμες που φοράει στο σπίτι θα σε πάνε ένα βήμα παρακάτω. Ας υποθέσουμε ότι βγαίνετε, περνάτε καλά, ερωτεύεστε, ζείτε μαζί. ΚΙ ΑΝ ΦΟΡΑΕΙ ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ, ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ ΦΟΡΜΕΣ στο σπίτι; Τώρα θα το ξέρεις από το πρώτο ραντεβού και θα πάρεις το ρίσκο σου. Εξάλλου κάποια στιγμή όλες την πατήσαμε με τους πολύ καλοντυμένους στο πρώτο ραντεβού που τελικά δεν ήταν.

#6 Ποιος πληρώνει;

Fixed.

#7 Πως θα τον κάνω να καταλάβει ότι θέλει να τον φιλήσω;

Fixed.

#8 Θα με γυρίσει σπίτι ή να κάνω την κίνηση για ταξί;

Fixed.

#9 Να πάμε για φαγητό ή για ποτό;

Εδώ θα σου μιλήσω για το δεύτερο ραντεβού μου με τον ”Γάλλο” μου. Μαγειρέψαμε το ίδιο φαγητό, κανονίσαμε την ίδια ώρα, στρώσαμε το τραπέζι μας και ο καθένας στη χώρα του έφαγε το δικό του ριζότο με μανιτάρια. Εκείνη τη μέρα όσο ετοίμαζα το φαγητό ήμουν λυπημένη με αυτή την απόσταση. Όμως όταν είδα πως μετά από τρεις κουταλιές άφησε απείραχτο το ριζότο του κατάλαβα πως μάλλον η απόσταση μου έσωσε τη ζωή.

#10 Πόσο να περιμένω για να του στείλω μήνυμα από όταν βγήκαμε;

Αυτό δεν διαφοροποιείται είτε πρόκειται για ένα κανονικό ραντεβού είτε για μία online συνάντηση. Να στείλεις όποτε θες. Έχεις και πολύ καλό κίνητρο: Γράψτου να ισιώσει το στραβό κάδρο πίσω του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Χτες το απόγευμα πανηγύρισα στον τελικό ενός talent show στο κανάλι 891 της συνδρομητικής