Το πρώτο concept store για καλό σκοπό έφτασε στην Αθήνα και αν έχεις μεράκι και αγάπη για τη μόδα πρέπει να το επισκεφτείς οπωσδήποτε. Εγώ πήγα, είδα, και ενθουσιάστηκα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ευρώπη έχει υιοθετήσει αρκετά χρόνια τώρα το μοντέλο των καταστημάτων για καλό σκοπό. Είτε πρόκειται για τα λεγόμενα charity shops, όπου βρίσκεις καλά second hand κομμάτια και τα έσοδα δίνονται προς υποστήριξη κάποιων ευάλωτων ομάδων είτε για καταστήματα που φέρνουν προϊόντα που στηρίζουν έναν κοινωνικό σκοπό όπως να δίνουν εργασία σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη.

Το Anna Rose Collection, λοιπόν, το πρώτο αμιγώς Ethical Concept Store της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του στον Χολαργό, στηρίζοντας τις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και brands που είναι ευαισθητοποιημένα ως προς το περιβαλλοντολογικό τους αποτύπωμα.

Η ιστορία έχει ως εξής… H Άννα Τριανταφύλλου, το girl boss του μαγαζιού, με αφορμή την καραντίνα και την Covid-19, επαναπροσδιόρισε τα θέλω της και την ποιότητα ζωής της και μέσα από αυτό το προσωπικό ταξίδι οραματίστηκε το Anna Rose Collection, ένα μαγαζί που με τον δικό του τρόπο βάζει το λιθαράκι του για έναν κόσμο καλύτερο.

Εκεί θα βρεις κοσμήματα χειροποίητα, που φτιάχνονται στην Κένυα προσφέροντας δίκαιη και ηθική εργασία σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη δίνοντας τους τη δυνατότητα να ῾ταξιδέψουν῾ το ταλέντο τους στον κόσμο και να εξασφαλίσουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Θα βρεις, επίσης, υπέροχα χειροποίητα παπούτσια για όλες τις ώρες, ρούχα και άλλα accessories, που έχουν μία υπέροχη ιστορία να σου πουν και υποστηρίζουν τον ίδιο σκοπό. Ανάμεσα σε αυτά, η Άννα έχει επιλέξει και κάποια μικρά βιώσιμα brands, Ελληνικά, που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα με το βλέμμα στραμμένο στο περιβάλλον.

Αν λοιπόν αγαπάς το στυλ, τη διαφορετικότητα, την ποιότητα και όχι την ποσότητα, αλλά και σου αρέσει να στηρίζεις κοινότητες που το έχουν ανάγκη, και ανθρώπους που προσπαθούν για το καλύτερο, τότε σου συστήνω να επισκεφτείς το κατάστημα της Άννας.

Κάπου εκεί θα συναντήσεις και την Ίρμα, ένα αξιολάτρευτο μαύρο λαμπραντόρ που θα σε καλωσορίσει στον κόσμο της Anna Rose.

Anna Rose Collection: Λεωφόρος Περικλέους 56, Χολαργός, Εμπορικό κέντρο, 1ος όροφος