9 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στα ραντεβού για να μη μένεις με απορίες

9 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στα ραντεβού για να μη μένεις με απορίες

Γενικά, οι απορίες μετά τα ραντεβού δεν είναι καλό πράγμα

Πριν τα ραντεβού υπάρχει μια προετοιμασία, αλλά συνήθως είναι κάπως επιφανειακή. Ξεκινάς από το πώς θα δείχνεις, κάνεις συχνά reminders για να μην καμπουριάζεις και σκέφτεσαι πράγματα της καθημερινότητάς σου να αναφέρεις που θα σε κάνουν να φαίνεσαι cool. Στο μεταξύ, πολλές φορές είσαι τόσο επικεντρωμένη σε εσένα, που ξεχνάς το απαραίτητο focus στον άλλο. Μετά τα ραντεβού γυρνάς στο σπίτι ικανοποιημένη από την εικόνα που έδωσες (δηλαδή εσύ θα σε γούσταρες). Συνειδητοποιείς πως θυμάσαι πολύ λίγα πράγματα από αυτά που είπε ο τύπος. Κάτσε λίγο. Του αρέσει η δουλειά του; Αδέρφια έχει; Τι ψάχνει ερωτικά στη ζωή του αυτή τη στιγμή; Ναι, σωστά, έχασες το point.

Παρακάτω θα βρεις εννιά ερωτήσεις για κάθε ραντεβού, που είναι SOS: Για το τι έχεις να περιμένεις, για το πόσα οικογενειακά μέλη θα πρέπει να γνωρίσεις αν όλα πάνε καλά, για να πάρεις μια συνολική εικόνα του τύπου που είσαι τόσο κοντά στο να ερωτευτείς.

Πρώτο ραντεβού: Έχεις αδέρφια;

Εκτός από το ότι δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, είναι και μια καλή αφορμή για να μάθεις και άλλα πράγματα για εκείνον. Από το πώς ήταν τα παιδικά του χρόνια, τη σχέση του με την οικογένειά του, μέχρι και το πώς εκφράζεται όταν μιλάει για τους ανθρώπους που αγαπάει πραγματικά.

Δεύτερο ραντεβού: Σου αρέσει το επάγγελμά σου;

Με αυτή την ερώτηση θα πάρεις μια σαφή εικόνα από τις φιλοδοξίες, τους στόχους και το πώς βλέπει το μέλλον του. Αν λατρεύει τη δουλειά του, θα χαρεί να το μοιραστεί μαζί σου. Αν τη σιχαίνεται θα νιώσει ευγνωμοσύνη που τον βοήθησες να το βγάλει από μέσα του. Αυτή είναι μια βασική πληροφορία που πρέπει να ξέρεις, αφού θα καταλάβεις αμέσως αν απέναντί σου κάθεται κάποιος με ευτυχισμένη καθημερινότητα ή κάποιος που μπαίνει στο αυτοκίνητο βρίζοντας κάθε πρωί.

Τρίτο ραντεβού: Ποιες είναι αιτίες χωρισμού για εσένα;

Γενικά οι άνθρωποι ή ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν. Ή υπάρχει χημεία ή δεν υπάρχει. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν όπως και να έχει. Οπότε αν υπάρχει κάτι που κάνεις και τον ξενερώνει, το τρίτο ραντεβού είναι μια καλή στιγμή να το μάθεις. Στο μεταξύ, αυτή η συζήτηση μπορεί να φέρει πολύ γέλιο. Και αυτό σίγουρα δεν ξενερώνει.

Τέταρτο ραντεβού: Τι ψάχνεις σε μια σχέση

Δε χρειάζεται πίεση. Δε θα το κάνεις για να καταλάβεις αν θέλει να μπει σε σχέση μαζί σου. Στην τελική, ούτε εσύ η ίδια δεν ξέρεις αν θέλεις. Απλά είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβεις αν ταιριάζετε, αν είστε στο ίδιο σημείο, αν (σε περίπτωση που...) μπορείς να του προσφέρεις αυτά που θέλει, αλλά και το αντίστροφο.

Πέμπτο ραντεβού: Ποια ζητήματα σε απασχολούν περισσότερο;

Ναι, εδώ μπαίνεις στα βαθιά. Μαθαίνεις προτεραιότητες, αξίες, προβληματισμούς, ηθικούς φραγμούς αλλά και πηγές έμπνευσης. Η συζήτηση μπορεί να πάει παντού. Από θρησκεία, πολιτική μέχρι ανθρωπισμό. Αντιλαμβάνεσαι πραγματικά τον άνθρωπο, τις σκέψεις του, τι τον απασχολεί. Ακόμα και το "δε με απασχολεί τίποτα" είναι μια απάντηση. Ίσως και μια καλή στιγμή για να φύγεις.

Έκτο ραντεβού: Αν είχες ένα εκατομμύριο ευρώ, τι θα έκανες;

Δώσε του τη "δυνατότητα" να έχει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και δες την εικόνα της ιδανικής ζωής του. Θα μάθεις πολλά και σημαντικά!

Έβδομο ραντεβού: Τι έγινε στην προηγούμενη σχέση σου;

Η συζήτηση για προηγούμενες σχέσεις δεν πρέπει να γίνεται "ελεγκτικά". Περισσότερο για εύρεση κοινών σημείων ή μεγάλων διαφορών. Επίσης είναι και ένας καλός τρόπος να καταλάβεις αν η προηγούμενη ιστορία έχει μείνει στο παρελθόν ή την κουβαλάει ακόμα και αυτή τη στιγμή.

Όγδοο ραντεβού: Πες μου ένα πράγμα που σπάνια μοιράζεσαι με κάποιον

Μπορεί να είναι ένα κρυφό όνειρο, κάτι που έχει μετανιώσει ή μια αστεία ιστορία. Ό,τι κι αν είναι θα φέρει οικειότητα και θα έρθετε πιο κοντά. Αυτά τα πράγματα βέβαια δεν τα πιέζουμε. Αν δεις ότι η ερώτησή σου φέρνει αμηχανία, σπας τον πάγο και προχωράς παρακάτω.

Ένατο ραντεβού: Σου αρέσει το αβοκάντο;

Άντε πάλι το αβοκάντο. Καλά προφανώς αστειευόμαστε. Αυτό που εννοούμε είναι ότι κάπου στο ένατο ραντεβού έχεις ξεμείνει από ερωτήσεις. Έχετε ήδη βγει οχτώ φορές, προφανώς σου αρέσει και του αρέσεις και καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις δεν έφτασε σε τέλμα τη χημεία σας. Αν ακόμα δε σου έχει κάνει κλικ, ναι, μπορείς να τρέξεις. Υπάρχει και το Netflix.


featured image: THAIS RAMOS VARELA/STOCKSY
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.