Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποιό είναι το μυστικό εκείνων των ανθρώπων που είναι συνεχώς χαρούμενοι; Που ακόμα κι όταν χάνουν το λεωφορείο που θα τους πήγαινε στην ώρα τους στην δουλειά ή όταν συνειδητοποιούν ότι λείπει το κινητό τους από την τσάντα μένουν πραγματικά ψύχραιμοι και κάνουν και χιουμοράκι; Αν ναι, τότε πρέπει να σου πούμε ότι δεν έχουν κάποιο κρυφό μυστικό για αυτή την ανεξήγητη ευθυμία.

Τι κάνουν όμως διαφορετικά από τους υπόλοιπους; Επιδιώκουν την προσωπική ικανοποίηση χωρίς φόβο, άγχος, θυμό και λύπη και προσπαθούν να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους που είναι και το πιο σημαντικό. Γι’αυτό λοιπόν αν θες έστω και λίγο να τους μοιάσεις, γιατί να μην θες άλλωστε, κάνε τις ακόλουθες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

– Γιατί υπεραναλύω τα πάντα ή γιατί κρατάω κακία, και πώς μπορώ να το αλλάξω;

Πρέπει να μάθεις να συγχωρείς τους άλλους και τον εαυτό σου, ειδικά όταν τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν ή δεν μπορούν να δουλέψουν με τον τρόπο που ήλπιζες.

– Κοιμάμαι αρκετά;

Μπορεί στο παρελθόν να είχες δοκιμάσει να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ, κλείνοντας κινητό και φώτα, ωστόσο δεν χρειάζεται πολύ για να γυρίσεις πίσω στις παλιές συνήθειες. Βάλε στις προταιρεότητες έναν καλό ύπνο και θα δεις ότι θα νιώθεις πιο όμορφα και πιο παραγωγικά.

– Γιατί είμαι ευγνώμων και πώς μπορώ να το δείξω;

Όταν αναγκάζεις τον εαυτό σου να δει τα καλά πράγματα που έχει, τόσο λιγότερο τα εκτιμά. Δείξε ενθουσιασμό και θαυμασμό και νιώσε ευτυχής για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες εμπειρίες στην ζωή σου.

– Τι έκανα για πρώτη φορά τελευταία;

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις τα μαθήματα φωτογραφίας που ήθελες καιρό. Ή να παρακολουθήσεις κάποιο online μάθημα και να κάνεις ένα παθος σου επάγγελμα. Ποτέ μην σταματάς να ασχολείσαι με νέα πράγματα, γιατί αυτά φέρνουν την ευτυχία.

– Πότε ήταν η τελευταία φορά που επέλεξα “εμένα”;

Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι πάντα “εκεί” για τους άλλους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να δίνεις χρόνο και σε σένα. Βρες χρόνο στο πρόγραμμα σου και κάνε κάτι μόνη σου. Δες για παράδειγμα ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς ή εκπομπής, πήγαινε σε μία έκθεση, διάβασε ένα βιβλίο στην βεράντα παρέα με μία λεμονάδα. Κάντα όλα αυτά χωρίς να είναι κάτι που μπορείς να αναβάλλεις.