Η Ρωξάνη και η Έλλη είναι οι δύο αδερφές που βρίσκονται πίσω από το Hazelnut. Το όνομα προέκυψε απ’το παρατσούκλι τους όπως λένε, αφού μικρές τις φώναζαν φουντουκάκια επειδή έπιαναν τα μαλλιά τους συνέχεια κότσο. Το να δημιουργήσουν την δική τους συλλογή, ήταν κάτι που ήθελαν από μικρές.

“Το όνειρο μας ήταν πάντα αυτό. Να δημιουργήσουμε ένα δικό μας brand ρούχων. Ψάχναμε αρκετό καιρό πως θα το κάνουμε και κάποια στιγμή μάς δόθηκε η ευκαιρία, είπαμε να το ρισκάρουμε και ό,τι γίνει. Πριν τρία χρόνια αρχίσαμε να δουλεύουμε αυτή την ιδέα μέχρι που καταφέραμε τον Δεκέμβριο του 2015 και το κάναμε πράξη ανοίγοντας το μαγαζί μας στο Χαλάνδρι.”

 

Σπούδασαν διαφορετικά πράγματα, αλλά στην πορεία ξεκίνησαν μαθήματα ραπτικής ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τα πάντα γύρω απ’την δημιουργία ενός ρούχου. Από την ορολογία μέχρι τα είδη των υφασμάτων. “Η δημιουργία ρούχων ήρθε πολύ εύκολα όταν αρχίσαμε να κάνουμε μαθήματα ραπτικής απλά για να χαλαρώνουμε και να περνάμε όμορφα μέχρι που η ιδέα για τη δημιουργία ενός δικού μας brand ήταν η δική μας ανάγκη για έκφραση που ήρθε πολύ φυσικά.”

Ποια στάδια ακολουθεί ένα ρούχο ώστε να είναι έτοιμο για πώληση;

Η διαδικασία έχει ως εξής: Στη αρχή σχεδιάζουμε το πατρόν (σχέδιο ενός ρούχου), μετά πηγαίνουμε και βρίσκουμε υφάσματα και σκεφτόμαστε τι χρώμα θέλουμε να είναι π.χ. ένα μπλουζάκι. Στη συνέχεια το πάμε για ράψιμο, αφού βγάλουμε δείγματα. Μετά τυπώνουμε την στάμπα πάνω του. Και έπειτα το πουλάμε.

Τα ρούχα είναι εμπνευσμένα από τον ήλιο, την θάλασσα, το βουνό και από την φύση γενικότερα, όπως επίσης και από αυτό που θα ήθελαν τα κορίτσια του Hazelnut στην δική τους ντουλάπα. “Καθόμαστε με τις ώρες και σχεδιάζουμε και εννοείται ότι η αρχική ιδέα μετά από 4 ώρες είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που τελικά βγαίνει. Ρωτάμε πολύ επίσης τους φίλους μας και τα παιδιά της ομάδας (riders) να μας πουν γνώμες”.

Ποια η φιλοσοφία των ρούχων;

Αυτό που χαρακτηρίζει την μάρκα μας είναι το good vibes. Δηλαδή όλη η φιλοσοφία των ρούχων μας στηρίζεται εκεί, στο να νιώθεις όμορφα φορώντας τα, να έρθεις να μας γνωρίσεις, να περάσουμε ωραία όλοι μαζί και να μεγαλώσει η παρέα δίνοντας ο ένας στον άλλον θετική ενέργεια. Αυτό γίνεται δηλαδή, όποιος έρχεται συνήθως μένει. Αυτό είναι και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για εμάς, γιατί καταλήγουμε στο τέλος της ημέρας πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι μαζί να μιλάμε πίνοντας καφέ στην στοά.

Και μπορεί να ξεκίνησαν οι δυο τους στην αρχή, αλλά η ομάδα του Hazelnut με τον καιρό μεγάλωσε. “Στην πορεία βρήκαμε ανθρώπους με τους οποίους ταιριάξαμε πολύ και είναι αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της δουλειάς και της ζωής μας. Ένα πολύ σημαντικό μέλος στην ομάδα μας είναι η designer μας j alfa που ήρθε και μας έδωσε μια άλλη ταυτότητα”.

Στην διαδρομή δεν τα βρήκαν όλα εύκολα, αλλά η συμβουλή για όσους σκέφτονται να κάνουν ένα επιχειρηματικό βήμα και φοβούνται, είναι να “προσπαθούν για τα όνειρά τους χωρίς φόβο”.

Τι όνειρα έχετε για το Hazelnut;

Το όνειρό μας είναι αρχικά να πετύχουμε τον τελικό στόχο μας και να δούμε την εταιρεία μας να μεγαλώνει, αλλά κυρίως να είμαστε ευτυχισμένες μέσα από αυτό. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλα παιδιά και μέσα από όλο αυτό να είμαστε χαρούμενες, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για την ποιότητα ζωής μας που παλεύουμε να αποκτήσουμε.

Το μαγαζί βρίσκεται στην Αγίου Γεωργίου 19 στο Χαλάνδρι, αλλά αν θες να ρίξεις μια ματιά στα ρούχα, μπορείς να μπεις στο online shop του www.hazelnut.gr.