Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αιγόκερω, την εστίαση σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής και τον καθορισμό των σημαντικών στόχων της χρονιάς. Τώρα, είναι καιρός να καλωσορίσουμε μια νέα, προσανατολισμένη στο μέλλον, εποχή που φέρνει αλλαγές: την εποχή του Υδροχόου.

Η εποχή του Υδροχόου καλύπτεται από το σταθερό ζώδιο του αέρα και κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη της επανάστασης και της καινοτομίας. Καθώς ο Ήλιος περνά μέσα από το ζώδιο του Υδροφορέα, η οπτική μας γίνεται πιο ανθρωπιστική, προσανατολισμένη στην κοινότητα και πιθανώς λίγο πιο εκκεντρική.

Τώρα είναι η εποχή που είμαστε πιο ικανοί και έτοιμοι από ποτέ να αποτινάξουμε τις απαιτήσεις και τα «πρέπει» του περασμένου μήνα – ή και των προηγούμενων χρόνων – και να πάμε παρακάτω. Η εποχή του σταθερού ζωδίου είναι φτιαγμένη για να γιορτάζουμε την ατομικότητά μας, να συνεισφέρουμε και να συνεργαζόμαστε ακόμα κι αν αυτό γίνεται μέσα από το δικό μας, ιδιόρρυθμο μονοπάτι.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον μήνα του Υδροχόου, γενικά, και ιδιαίτερα το 2023

Για να πάρεις μια ιδέα για το πώς λειτουργεί ο Υδροχόος στην αστρολογία και επηρεάζει τις εβδομάδες που πέφτουν από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, σκέψου τον κυβερνήτη του ζωδίου: τον Ουρανό, τον πλανήτη της επανάστασης, της καινοτομίας, των ξαφνικών αλλαγών και της επανάστασης.

Με το παρατσούκλι ο «αφυπνισμένος», ο Ουρανός μάς προτρέπει να απαλλαγούμε από πρότυπα, μοτίβα, περιορισμούς και τα όρια που μας δεσμεύουν από το να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός και να σκεφτόμαστε δημιουργικά. Είναι το άγριο παιδί του ηλιακού συστήματος, που δεν ενδιαφέρεται για τη συμμόρφωση και προσκολλάται σε οτιδήποτε ΔΕΝ είναι συνηθισμένο, προβλέψιμο ή παραδοσιακό.

Όσο εύκολα μπορεί ο Ουρανός να τροφοδοτήσει την έμπνευση και την καινοτομία, τόσο μπορεί να προσφέρει μια απροσδόκητη τροπή στα γεγονότα. Εξαιτίας αυτού, ο Υδροχόος μπορεί κάλλιστα να είναι το πιο εκκεντρικό, σνομπ και ατομικιστικό ζώδιο.

Ο Υδροχόος υπερηφανεύεται για τη δημιουργία μιας νέας, διαφορετικής διαδρομής και τρόπου για να κάνει σχεδόν τα πάντα. Με έντονη αγάπη στην επιστήμη, είναι συχνά απίστευτα δύσπιστος για οτιδήποτε δεν μπορεί να αποδειχθεί ή να αξιολογηθεί. Οι Υδροχόοι συνήθως εκτιμούν τη μοναδικότητα. Θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαιρεθούν από τις επιλογές της ζωής και τις κοινωνικές συμβάσεις που ορίζει η κοινωνία, όπως ο γάμος, η απόκτηση παιδιών ή ακόμα και η άσκηση της μονογαμίας.

Συνδεδεμένοι με τον ενδέκατο οίκο της δικτύωσης και των ομάδων, οι Υδροχόοι είναι ανθρωπιστές που παθιάζονται να προσφέρουν, να συνεργάζονται με άλλους και να καλλιεργούν τους πλατωνικούς δεσμούς τους.

Άρα, ενώ ο ήλιος περνά μέσα από τον Υδροχόο, μας ενδιαφέρει να φροντίζουμε τις φιλίες μας, να αμφισβητούμε το status quo και να αγκαλιάζουμε την εφευρετική σκέψη.

Μια νέα σελήνη στον Υδροχόο σε προσκαλεί να ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο χωρίς να ακολουθείς τους κανόνες

Με τον Άρη και τον Ερμή να είναι ανάδρομοι μέχρι την έναρξη της περιόδου του Υδροχόου, θα μπορούσες να νιώσεις ότι τα μέσα Ιανουαρίου είναι στην πραγματικότητα η πραγματική αρχή της χρονιάς. Η νέα σελήνη του Υδροχόου θα συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, μόλις μια μέρα αφότου ο ήλιος μετατοπιστεί στο ζώδιο του Υδροχόου, και μόλις μια μέρα πριν η Αφροδίτη, ο πλανήτης των σχέσεων, συνδεθεί με τον Κρόνο, τον πλανήτη της δέσμευσης, προσφέροντας επιπλέον αρμονική ενέργεια σε οποιοδήποτε προοδευτικό σχέδιο σκέφτεσαι.

Ο ανάδρομος Ουρανός 

Στις 22 Ιανουαρίου, ο ανάδρομος Ουρανός θα προχωρήσει εμπρός, καθιστώντας δυνατή την εφαρμογή εσωτερικών αλλαγών που έχεις τόσο καιρό στο μυαλό σου. Και για άλλη μια φορά, θα προκαλέσει εκπλήξεις — καλώς ή κακώς — και θα ενθαρρύνει την καινοτομία.

Στις 26 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη προχωρά στο ζώδιο του Ιχθύ, προσφέροντας μια προεπισκόπηση των επόμενων μηνών. Επειδή αναζητά την αρμονία, ως πλανήτης είναι όμορφα ευθυγραμμισμένος με τη βαθιά συμπονετική, άνευ όρων αγάπη και ενσυναίσθηση φύση του Ιχθύ. Έτσι, οι σχέσεις γίνονται λίγο πιο ροζ, πιο ονειρεμένες και μαγικές μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Στις 5 Φεβρουαρίου, η πανσέληνος στον Λέοντα έρχεται αντίθετη με τον Ήλιο στον Υδροχόο, θέτοντας το ερώτημα: Πώς μπορείς να παραμείνεις αληθινός και να σταθείς δυνατός απέναντι σ αυτό που θέλουν οι άλλοι; Και παρόλο που μπορεί να είναι αντίθετοι, ο Λέων και ο Υδροχόος είναι μεγάλοι θαυμαστές της αυτοέκφρασης, οπότε αυτή θα μπορούσε να είναι μια στιγμή που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να μιλάς.

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο τον μήνα του Υδροχόου

Οι Υδροχόοι δεν είναι οι μόνοι που θα επηρεαστούν από τις ιδιόρρυθμες, επαναστατικές δονήσεις αυτής της εποχής. Οποιοσδήποτε έχει γεννηθεί με τον Ήλιο του ή με μεγάλες πλανητικές τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε από τα σταθερά ζώδια – Ταύρος, Λέων και Σκορπιός – θα μπορούσε να φύγει από την εποχή του Υδροχόου νιώθοντας έτοιμος να αφήσει το παρελθόν, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα λαμπρό νέο όραμα για το μέλλον του.