Κάπου στο διαδίκτυο θα έχεις πετύχει ίσως άτομα που τοποθετούν στην ακμή τους Band-Aids, τα οποία μοιάζουν να ‘’εξαφανίζουν’’ τα σπυράκια τους.

Τα δημοφιλή επιθέματα με ζελέ βοηθούν όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα, στην εξομάλυνση του δέρματος μέσα σε λίγες ώρες. Με την πάροδο των ωρών τα επιθέματα γεμίζουν με λευκές κηλίδες έχοντας απορροφήσει το σμήγμα και τους ρύπους.

Οι υδροκολλοειδείς επίδεσμοι (όπως ονομάζονται) έχουν χρησιμοποιηθεί αρχικά στη φροντίδα των τραυμάτων λόγω των εξαιρετικά απορροφητικών ιδιοτήτων τους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των επιθεμάτων αυτών, είναι ότι σχηματίζουν ένα φράγμα πάνω από το σπυράκι. Δερματολόγοι αναφέρουν πως τα εν λόγω επιθέματα, μπορεί μεν να είναι χρήσιμα στη θεραπεία της ακμής όμως συμφωνούν πως υπάρχουν καλύτερες επιλογές για σοβαρές περιπτώσεις. Τα επιθέματα εκτός των άλλων δεν έχουν, επί της ουσίας, κανένα δραστικό συστατικό απλώς βοηθούν στην απομάκρυνση του σμήγματος από τα ίδια τα σπυράκια. Οι ειδικοί και δερματολόγοι συνιστούν προσοχή στους χρήστες του TikTok που ακολουθούν το trend, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα επιθέματα μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του εξωτερικού στρώματος του υγιούς δέρματος.