Αν έχεις κάνει pilates, ξέρεις πως είναι η κατάλληλη άσκηση για να αλλάξεις το σώμα σου. Ειδικά με συγκεκριμένες ασκήσεις, η αλλαγή θα συμβεί άμεσα.

Όταν κάνεις Pilates θα δεις το σώμα σου να αλλάζει. Να βελτιώνεται η στάση του σώματος σου και να ενεργοποιείς τους μύες σου με κάθε τεχνική. Επιπλέον, βελτιώνεις την ισορροπία σου και προλαμβάνεις διάφορους τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις και να ενδυναμώσεις το κέντρο του σώματος σου.

1. Bird Dog

Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως γυμναστικής εμπειρίας. Είναι μία τεχνική πολύ χαρακτηριστική στο Pilates.  Σε  βοηθά να ισορροπείς στους ώμους σου, να ανοίγεις τα άκρα σου και φυσικά να εξασκείς τους γλουτούς σου. Ενεργοποίησε το θώρακα σου και κάνε προεκτάσεις εναλλάξ σε χέρι και πόδι.

2. Single Leg Stretch

Ξάπλωσε στην πλάτη, με τα χέρια στο κεφάλι σου. Κάνε κοιλιακούς φέρνοντας τα γόνατα σου κοντά στον κορμό σου παράλληλα με τα χέρια σου. Η άσκηση αυτή ενεργοποιεί την κοιλιά σου και ενδυναμώνει το κάτω μέρος του σώματος σου.

3. Toe Taps

Ξάπλωσε στην πλάτη σου με λυγισμένα τα γόνατα. Από αυτή τη θέση, ανασηκώνεις τα γόνατα σου προς τον κορμό σου και κατεβάζεις σιγά σιγά για να πατήσουν τα πέλματα σου ξανά στο έδαφος. Για extra δυσκολία μπορείς να εμπλέξεις τους ώμους σου και το κεφάλι σου σηκώνοντας τα.

4. Plank Rocks

Βάλε το σώμα σου σε στάση σανίδας. Οι γλουτοί, η κοιλιά κι τα χέρια σου ενεργοποιούνται αυτόματα. Προσπάθησε να μετακινήσεις όλο σου το σώμα εμπρός πίσω, κρατώντας όμως δυνατή και σταθερή τη λεκάνη σου παράλληλα με το υπόλοιπο σώμα. Ποιος είπε ότι το Pilates είναι μόνο χαλάρωση;

5. Swimming

Ξάπλωσε μπρούμητα, με απλωμένα χέρια και πόδια. Ενεργοποίησε εναλλάξ χέρι και πόδια κάθε φορά προσπαθώντας να τα ανασηκώσεις. Η άσκηση αυτή είναι πολύ καλή για να βελτιώσεις τη στάση του σώματος σου και να βοηθήσεις την πλάτη σου. Αυτό ακριβώς που στοχεύει το Pilates. Έπειτα, επανάλαβε με το αντίθετο χέρι και πόδι.

featured photo: @shanti