Ανάμεσα σε όλα, πρέπει να βρεις χρόνο να βάψεις και τα αυγά. Ειδικά αν έχεις παιδιά ή σου αρέσει η ποικιλία, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο να φτιάξεις τις βαφές, να τις αναμείξεις, να κολλήσεις χαλκομανίες κι όλα αυτά τα ωραία, άλλα κάποιες φορές κουραστικά.

Εμείς λοιπόν, σου έχουμε την ιδανική πρόταση, η οποία θα σου λύσει τα χέρια και θα κάνει παιχνιδάκι το βάψιμο των πασχαλινών αυγών, ενώ παράλληλα θα είναι το ίδιο διασκεδαστικό.

Είναι οι βαφές με νήματα ή κλωστές φλος. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε σακουλάκια, ειδικά σε καταστήματα που πωλούν κλωστές και είδη ραπτικής, αλλά μπορείτε να τα βρείτε και σε σούπερ-μάρκετ. Είναι πολύ φτηνά, δηλαδή θα σας κοστίσουν λιγότερο απ΄ ότι οι βαφές και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά και να βάψετε όσα αυγά θέλετε.

Επίσης, δεν είναι τοξικές, δεν διαπερνά το χρώμα το τσόφλι και δεν λερώνουν τα χέρια και τα ρούχα. Δεν χρειάζεται να λερώσετε πολλά σκεύη, μια κατσαρόλα αρκεί. Βγάζουν απίστευτα σχέδια και χρώματα και αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

Τι θα χρειαστείς

Αυγά, Ξύδι, Κλωστές φλος, Αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

Βήμα 1: Κόβεις το αλουμινόχαρτο σε τετράγωνα, σε τέτοιο μέγεθος, που να μπορείς να τυλίξεις ένα αυγό.

Βήμα 2: Κόβεις τις κλωστές σε μικρά κομματάκια και τα βάζεις σε ένα μπολ.

Βήμα 3: Βρέχεις τα ωμά αυγά, τα βάζεις στο μπολ με τις κλωστές, έτσι ώστε να κολλήσουν κάποια κομματάκια πάνω τους και τα τυλίγεις στα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Μπορείς επίσης, να τυλίξεις κάθε αυγό με λίγες κλωστές και μετά να συνεχίσεις με το αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4: Τοποθετείς τα αυγά στην κατσαρόλα, προσθέτεις αρκετό νερό και ξύδι (για μια μέτρια κατσαρόλα βάλε ένα με δύο φλιτζάνια) και βράζεις σε μέτρια φωτιά, περίπου για είκοσι λεπτά με μισή ώρα.

Βήμα 5: Τα αφήνεις να κρυώσουν και τα ξετυλίγεις. Μπορείς να τα περάσεις με λίγο λάδι για να γυαλίσουν ή να τα αφήσεις έτσι. Τις κλωστές μπορείς να τις ξαναχρησιμοποιήσεις για την επόμενη δόση.

Extra Tip: Μπορείς να αγοράσεις κλωστές ίδιων αποχρώσεων, για να έχεις μονόχρωμα αλλά εξίσου εντυπωσιακά αυγά.

Καλή επιτυχία.