Στο Kairu House στο Queens της Νέας Υόρκης, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι σε πόλη. Το Kairu House δεν είναι καθόλου ένα σπίτι με την παραδοσιακή έννοια της λέξης. Είναι ένα πλωτό σπίτι από ανακυκλωμένα εμπορευματοκιβώτια.

Οι ένοικοι αυτού του σπιτιού, ο Adam Wiesehan και η Margaret Day, είναι σαν τα αποδημητικά πουλιά. Τους θερμότερους μήνες, μένουν στο σκάφος, απολαμβάνοντας τους πιο αργούς ρυθμούς της ζωής και το καταφύγιο άγριας φύσης της Τζαμάικα Bay που υπάρχει κοντά: «Μας αρέσει να ταξιδεύουμε και να ζούμε στο σκάφος για οκτώ έως εννέα μήνες το χρόνο». Καθώς ο χειμώνας φτάνει στα βορειοανατολικά, κατευθύνονται σε ένα διαμέρισμα που έχουν στο Μανχάταν.

Ένα houseboat σε μοντέρνο bohemian στιλ σε κάνει να θες να φτιάξεις το δικό σου
architecturaldigest.com

Το πλωτό σπίτι τους είναι μια εξολοκλήρου δική τους δημιουργία. Ο Adam είναι ο αρχιτέκτονας πίσω από την εταιρεία σχεδιασμού Rekstur. Η Margaret είναι βιβλιοθηκονόμος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν. Και είναι αυτή που είχε την ιδέα για αυτό το έργο.

Και οι δύο μεγάλωσαν σε μια ακτή: ο Adam στο Τέξας και η Margaret στη Μασαχουσέτη. Όταν μετακόμισαν για πρώτη φορά στο Rockaway πριν από πέντε χρόνια, εμπνεύστηκαν από την κοινότητα των κατασκευαστών και των τεχνιτών που γνώρισαν εκεί. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να συνδυάζεται η αγάπη μας για την αρχιτεκτονική και το νερό», λέει ο Adam. Εμπνεύστηκαν από τα πλωτά σπίτια φορτηγίδων που είναι πολύ κοινά στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ένα houseboat σε μοντέρνο bohemian στιλ σε κάνει να θες να φτιάξεις το δικό σου
architecturaldigest.com

«Το φτιάξαμε για να έχουμε όλες τις σύγχρονες ανέσεις, οπότε έτσι δεν αισθανόμαστε διαφορετικά από ότι στο παλιό μας διαμέρισμα στο Μπρούκλιν. Θέλαμε να νιώθουμε όπως σε ένα πραγματικό σπίτι και όχι σαν να ζούμε σε μια βάρκα », λέει η Margaret. Το σπίτι διαθέτει ένα μεγάλο μπάνιο και κουζίνα, δύο εξωτερικές βεράντες και ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο και καθιστικό.

Ένα houseboat σε μοντέρνο bohemian στιλ σε κάνει να θες να φτιάξεις το δικό σουΈνα houseboat σε μοντέρνο bohemian στιλ σε κάνει να θες να φτιάξεις το δικό σου
architecturaldigest.com

Το σπίτι είναι γεμάτο με χειροποίητα κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας μπροστινής πόρτας.

«Το σκάφος βρίσκεται σε μια αποβάθρα ψαρέματος. Διαφορετικά είδη αποδημητικών πτηνών συχνάζουν στη γειτονιά τους θερμότερους μήνες. Όταν ο καιρός είναι καλός, το να είσαι στο πλωτό σπίτι μοιάζει με μια μέρα στην παραλία. Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις στιγμές», αναφέρει ο Αδάμ.

featured photo: architecturaldigest.com