Συχνά, όταν κάποιος αναφέρει την έκφραση “αποτυχημένο πρώτο ραντεβού” εσύ φέρνεις συγκεκριμένες σκηνές στο μυαλό σου: εκείνον που τα αστεία του ήταν πιο κρύα κι από ιγκλού στην Αλάσκα ή εκείνη που ό,τι κι αν της έλεγες, νόμιζε πως ήξερε καλύτερα. Έχοντας ακούσει μερικές ιστορίες και στις παρέες σου, καταλαβαίνεις ότι είναι πολλοί εκείνοι οι παράγοντες που μπορούν να κάνουν ένα πρώτο ραντεβού αποτυχημένο. Αντί όμως να νομίζεις πως μία βραδιά πήγε απλά χαμένη, μπορείς να δεις τα πράγματα διαφορετικά.

Ένα αποτυχημένο ραντεβού μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις περισσότερο εσένα

Όταν πια έχεις συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα πάνε πολύ στραβά, ξεκινάς να σκέφτεσαι όλες τις πιθανές δικαιολογίες που μπορείς να πεις για να φύγεις. Να πεις ότι ξέχασες κάτι ανοιχτό; Παλιό και συνηθισμένο. Να βάλεις μία φίλη να σε πάρει τηλέφωνο και να σου πει ότι είναι ανάγκη να τρέξεις; Καλύτερο, αλλά θα το υποψιαστεί. Να πεις ότι δεν αισθάνεσαι καλά και ότι θες να φύγεις; Θα πει να σε πάει μέχρι το σπίτι κι εσύ το μόνο που θες είναι απλά να τελειώσει η όλη κατάσταση εδώ.

Όσο οι επιλογές σου μειώνονται τόσο εσύ πανικοβάλλεσαι. Ίσως εκείνη τη στιγμή να μην καταφέρεις να δεις τα πράγματα αλλιώς. Θες το ότι είσαι απορροφημένη να επεξεργάζεσαι τα τόσο κακά αστεία που ακούς. Ακόμη και το να αναρωτιέσαι γιατί δέχτηκες να έρθεις εξ αρχής, σου τρώει αρκετή φαιά ουσία εκείνη τη στιγμή. Όταν όμως πια έχεις γυρίσει σπίτι, μπορείς να συνειδητοποιήσεις μερικά πράγματα για σένα.

Αρχικά, κάνε ένα νοητό hi5 στον εαυτό σου που δεν συμβιβάστηκες και δεν προσπάθησες να πείσεις τον εαυτό σου ότι σου αρέσει ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου

Ξέρουμε και ξέρεις ότι η μοναξιά δεν είναι εύκολη. Αν πάλι αυτό είναι το πρώτο σου ραντεβού μετά από έναν σοβαρό χωρισμό, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Εσύ προσπαθείς να μπεις στον κόσμο του dating ξανά, κι ο κόσμος αυτός δεν μοιάζει καθόλου ελκυστικός. Όταν όμως είσαι ξεκάθαρη και έχεις δώσει στην άλλη πλευρά να καταλάβει ότι αυτό το ραντεβού δεν θα βγάλει κάπου, έχεις κερδίσει τη μεγαλύτερη μάχη.

Σίγουρα δεν οφείλεις σε κανέναν τίποτα, απλά επειδή επέλεξε να περάσει χρόνο μαζί σου ή/και να κεράσει μία μπύρα. Η απόφαση είναι δική τους και μόνο. Όταν εσύ γυρίσεις σπίτι, κοίταξε τον καθρέφτη, χαμογέλα και μην απογοητευτείς. Μετά από μία τέτοια βραδιά έχεις εκτιμήσει τον εαυτό σου περισσότερο και δεν έχεις κάνει εκπτώσεις για να ταιριάξεις με κάποιον άνθρωπο που δεν επικοινωνείτε. Μπορεί τελικά να μην βρήκες την επόμενη σχέση σου ή τον επόμενο κεραυνοβόλο έρωτα, σίγουρα όμως βρήκες εσένα.

Και πολύ περισσότερο βρήκες τη δύναμη να λες όχι και να αγαπάς τον εαυτό σου λίγο περισσότερο.