Μπορεί όταν σκέφτεσαι vintage και coolness το μυαλό σου να πηγαίνει απευθείας στα ’90s, για την Emma Winder, όμως, αυτό δεν ισχύει. Βέβαια, ξεκινώντας στα 14 της με μερικά ερασιτεχνικά βίντεο στο Youtube μετά το σχολείο, σίγουρα δεν περίμενε ότι θα έφτανε κάποτε τους 100 χιλιάδες subscribers.

Μαζί με τους 100 χιλιάδες subscribers της Emma Winder, ήρθε κι ένα συμβόλαιο από ένα πρακτορείο μοντέλων

 
View this post on Instagram
 

A post shared by ur local grandma ™ (@emmaxwinder)

Αυτή μοιάζει να είναι και η φυσική πορεία των πραγμάτων, δεδομένου ότι η ίδια αγαπά αυτό που κάνει και έκανε και πολλούς άλλους millenials και gen-zers να αγαπήσουν ξαφνικά τα ’70s. Με το ψευδώνυμο ur local grandma, κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμη ακολούθων και να μοιραστεί την δική της αισθητική.

Πώς βρίσκει, όμως, ένα 18χρονο κορίτσι την έμπνευση που χρειάζεται για μία δεκαετία στην οποία δεν έχει ζήσει; Φυσικά, μέσα από την ποπ κουλτούρα. Ταινίες, σειρές, βίντεο κλιπ και φωτογραφίες της εποχής μοιάζουν ο καταλληλότερος οδηγός. Σε συνέντευξη της στο Nylon, η ίδια ανέφερε την αγάπη της για τις ταινίες του Stanley Kubrick με την ιδιαίτερη αισθητική τους. Έχοντας όλα αυτά ως συστατικά, η ίδια φτιάχνει πριν από κάθε φωτογράφισή της ένα moodboard για περισσότερη έμπνευση.

Όσο για την αισθητική των βίντεο στο Youtube, εκεί εμπιστεύτηκε την χρωματική παλέτα του Wes Anderson

Ξεκινώντας να παρατηρεί περισσότερο τι είναι αυτό που συνδέει τη μόδα με το Youtube, έπεσε πάνω στην γνωστή bestdressed. H Ashley στο κανάλι της έχει δώσει μία μοναδική αισθητική. Έτσι και η Emma πήρε όση έμπνευση μπορούσε από αυτό και έβαλε την δική της προσωπική πινελιά στο κανάλι της. Τώρα θα την δεις να μιλά από makeup και outfits μέχρι τη ζωή της ως φοιτήτρια νομικής. Τα κάνει, όμως, όλα με την ίδια αμεσότητα και άνεση χωρίς να χρειαστεί να προσποιηθεί κάποια που δεν είναι. Ξέρεις πολύ καλά ότι έτσι όπως τη βλέπεις στο βίντεο, έτσι πάει και στο μάρκετ.

Όπως ανέφερε και η ίδια, τώρα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα δικά της merch προϊόντα ως ur local grandma. Θα ήθελε επίσης κάποια στιγμή να ξεκινήσει το δικό της blog ή να ράψει τα δικά της ρούχα. Παράλληλα καταπιάνεται και με vintage έπιπλα που βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο της. Οτιδήποτε, λοιπόν, την κάνει δημιουργική, είναι περισσότερο από καλοδεχούμενο. Τα ’70s όμως παραμένουν σε κάθε περίπτωση.

featured image: Emma Winder | Instagram