Μετά από τη νίκη της στις Χρύσες Σφαίρες με τον ρόλο της στο ‘The Crown’, ήταν θέμα χρόνου να ξαναδούμε την Emma Corrin στις οθόνες μας. Η είδηση φυσικά ήρθε και αυτή τη φορά η ηθοποιός θα κινηθεί σε πολύ διαφορετικά νερά. Όπως ήταν λογικό, δεν θα μπορούσε άλλωστε να παίζει παντού κάποιον βασιλικό ρόλο.

Η νέα σειρά Retreat είναι το επόμενο εγχείρημα της Emma Corrin 

Η ιστορία της σειράς ακολουθεί μία πλοκή που θα μπορούσες κάλλιστα να συναντήσεις σε μυθιστόρημα της Agatha Christie. Ένας δισεκατομμυριούχος προσκαλεί 12 αγνώστους σε ένα απομονωμένο retreat. Όπως σε κάθε καλή ιστορία φόνου και μυστηρίου, έτσι κι εδώ, ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται υπό άγνωστες συνθήκες. Ακόμη κι έτσι, οι υπόλοιποι καλεσμένοι αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι ένας δολοφόνος μπορεί να κρύβεται ανάμεσα τους. Άλλωστε αυτό θα τους ανάγκαζε να διακόψουν απότομα τις τόσο όμορφες διακοπές τους.

Ωστόσο, η Darby Hart, την οποία υποδύεται η Emma Corrin, δεν πείθεται τόσο εύκολα. Για την ακρίβεια είναι πεπεισμένη ότι κάποιος ανάμεσά τους είναι ο δολοφόνος κι ότι μπορεί να ψάχνει το επόμενο θύμα του. Η ίδια, ενώ είναι ακόμη αρχάρια ιδιωτική ντετέκτιβ, θα βάλει όλη της τη μαεστρία για να ανακαλύψει την αλήθεια.

Δημιουργός της σειράς είναι η Brit Marling

Η ίδια είναι αυτή που κρύβεται πίσω και από το ΟΑ του Netflix, παρέα με τον Zal Batmanglij. Έτσι τώρα θα ξαναενώσουν τις δυνάμεις τους για το επόμενο εγχείρημα τους. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, η Marling θα αναλάβει και κάποιο ρόλο στη σειρά μυστηρίου, που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες της σειράς θυμίζουν πολύ το περιεχόμενο και την ιστορία του Nine Perfect Strangers ή αυτή του White Lotus. Μέσα από τέτοιου είδους ιστορίες οι δημιουργοί έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν θέματα όπως ο εγωισμός, η απληστία και το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να προστατέψει όσα έχει και αγαπά. Μένει να δούμε αν τελικά το Retreat ακολουθήσει όντως αυτή τη συνταγή ή αν θα χαράξει τη δική του πορεία.