Η Ellize, αντλώντας έμπνευση από ένα μείγμα hip-hop, soul και R&B, έκανε το ντεμπούτο της με το R&B single “86”, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο streams. Στην πορεία, ω μέλος της OffBeat Records απόλαυσε την επιτυχία του πολυπλατινένιου σινγκλ «Lamborghini Weiss» (με τον Kidd) και σήμερα τραγουδάει το Ksenyxtas, ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του κοινού – και δικό μας.

Η Ellize έβαλε τα δικά της Adidas Originals και μας μίλησε για την αξία της αυθεντικότητας στη δουλειά της αλλά και τη γνησιότητα στην καθημερινότητά της. Tελικά, τι σημαίνει για σένα η «αυθεντικότητα» Ellize;

Ποιο κομμάτι σου θεωρείς το πιο γνήσιο απ’ όλα;

Μπορεί να ακουστεί «κλισέ» αλλά όλα τα τραγούδια μου είναι τα «παιδιά» μου. Έχουν κάτι δικό μου, ένα κομμάτι μου. Εκφράζουν μια περίοδο της ζωής μου καθώς και oι στίχοι είναι δικοί μου. Ολα είναι μοναδικά και αυθεντικά. Αν έπρεπε όμως να ξεχωρίσω μόνο ένα θα ήταν το «Ξενυχτάς».

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η υποκρισία, τι σε κάνει να παραμένεις αυθεντική;

Η δύναμη για να διατηρήσω την αυθεντικότητα την αντλώ μέσα από την τέχνη. Είναι κάτι που με κρατάει συγκεντρωμένη στο ποια είμαι και στο ποια θέλω να εξελιχθώ. Μέσα από την μουσική, την τέχνη και την ερμηνεία μου είτε στο στούντιο είτε στα lives νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου!

Ποιο κομμάτι είναι πραγματικά γνήσιο μέσα στη δική σου καθημερινότητα;

Η στιγμή που θα βάλω τα ακουστικά μου ή στα ηχεία δυνατά τη μουσική που επιλέγω και αγαπώ. Επιλέγω να ακούω non stop μουσική γιατί είναι ο δικός μου τρόπος να ηρεμώ, να εκφράζομαι, να ονειρεύομαι, να δημιουργώ!

Τι θα μπορούσε να κάνει την κοινωνία μας λίγο πιο αυθεντική;

Θα μπορούσα να σου πω τι είναι αυτό που την δυσκολεύει να είναι και αυτό είναι τα social. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, κυρίως για την δουλειά μας γιατί μέσω αυτής ερχόμαστε καθημερινά σε επαφη με το κοινό μας, μοιραζόμαστε τη μουσική μας. Όμως συχνά ο κόσμος δημιουργεί μια εικόνα μέσα από τα social που δεν τον εκφράζει ή ακολουθεί τις τάσεις ακόμα και αν δεν τον εκφράζουν.

Νιώθεις ότι τονώνεις την αυθεντικότητα σου όταν …

Όταν δεν φοράω τα “standar ” ρούχα που φοράνε όλοι.

Όταν φοράω τα ρούχα που με εκφράζουν και με κάνουν να νιώθω όμορφα και ας μην είναι τα «κλασσικά» ρούχα που μπορεί να φοράνε όλοι. Να κανω τις επιλογές που νιώθω ο εαυτός μου μέσα σε αυτά και τα φοράω, δεν με «φοράνε».

Στον χώρο σου είναι προτέρημα να είσαι αυθεντικός ή όχι;

Είναι το παν να είσαι αυθεντικός και αυτό που παράγεις και δίνεις στο κοινό να είναι επίσης. Ο κόσμος καταλαβαινει πολύ καλά και εκτιμάει να του δείχνεις αυτό που είσαι. Έτσι θα αγκαλιάσει εσένα και την τέχνη σου.

Αντέχει η κοινωνία τους αυθεντικούς ανθρώπους;

Ναι, όμως χρειάζεται ψυχική δύναμη να αντέξεις τα σχόλια ή αντιδράσεις που μπορείς να συναντήσεις. Ο κάθε ένας από εμας που είναι ο εαυτός του μπορεί να ακούσει μια άστοχη, άτοπη ή κακή κριτική. Αυτό θα πρέπει να σε κάνει πιο δυνατό και αυθεντικό.

Τελικά, τι σημαίνει για σένα η «αυθεντικότητα»;

Να είσαι ο εαυτός σου σε όλους τους τομείς. Να εκφραζεσαι όπως θες, επειδή το θες και όχι γιατί στο επιβάλλουν.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Φωτόπουλος

Το outfit της Ellize μπορείς να το βρεις στο adidas Originals (Καλαμιώτου 5 & Αθηναΐδος, Αθήνα) & στο adidas.gr/originals.

#adidasOriginals #1000Originals #adidasgr