Έλληνες καλλιτέχνες που είναι αυτή τη στιγμή talk of the town (ή, καλύτερα, the globe) και οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

1. George Miller – Υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας για το “Mad Max: Fury Road”

ellineskallitexnessyzitiountaisavoirville1

Ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης είναι υποψήφιος για Όσκαρ στην πολύ σημαντική αυτή κατηγορία, με το εξαιρετικό revival του Mad Max, στο οποίο πρωταγωνίστησε η Charlize Theron, και το οποίο είναι και υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.

2. Δημήτρης Παπαϊωάννου – Χορογράφος της χρονιάς στην Ιταλία

ellineskallitexnessyzitiountaisavoirville2

Μετά την παρουσίαση του “Still Life” και της “Πρώτης Ύλης” και στην Ιταλία, αλλά και με τη δουλειά του που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ελληνικά σύνορα και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του ιταλικού περιοδικού Danza & Danza ανακηρύχθηκε χορογράφος της χρονιάς για το 2015.

3. Παναγιώτης Φιλίππου – Υποψήφιος με το “Greek Skies” στα Laiffa Awards

Φωτογράφος και βιντεογράφος που δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο με πλάνα από τους νυχτερινούς ουρανούς στην Ελλάδα, το οποίο έγινε viral. Το βίντεο  επιλέχθηκε να είναι υποψήφιο για βραβείο στα prestigious Laiffa Awards, και θα ανοίξει την τελετή του προσεχούς event. Έχει κερδίσει επίσης βραβείο στην κατηγορία “Best of the Fest” στα Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA) καθώς και στην κατηγορία “Experimental” του 12 Months Film Festival (#12MFF).

4. Πέτρος Μάρκαρης – Συγγραφέας με best sellers στο εξωτερικό

ellineskallitexnessyzitiountaisavoirville3

Ο διακεκριμένος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας έγινε πρόσφατα θέμα διάλεξης στο Πανεπιστήμιο του Yale, για την επιτυχία που σημειώνουν τα βιβλία του τα τελευταία χρόνια και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως για την ικανότητά του να σκιαγραφεί μοναδικά την σύγχρονη ελληνική κοινωνία αλλά και παγκόσμιες αλήθειες με τρόπο που αδυνατούν να κάνουν οι ειδήσεις και τα πρωτοσέλιδα.

Διάβασε ακόμη: Οι Ελληνίδες της χρονιάς για το Savoir Ville