Μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά και να αντιμετωπίσει με επιτυχία την τριχόπτωση.

Σε έρευνα για τα οφέλη του, 76 άνδρες με τριχόπτωση έλαβαν 400 mg ελαίου από σπόρους κολοκύθας ή ένα εικονικό φάρμακο την ημέρα για 24 εβδομάδες. Στο τέλος της μελέτης, όσοι έλαβαν έλαιο από σπόρους κολοκύθας ανέφεραν υψηλότερες βαθμολογίες σε βελτιώσεις. Τι λες λοιπόν; Αξίζει μια δοκιμή;

Είναι γνωστό πως ο κολοκυθόσπορος, είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, κυρίως σε ωμέγα-3, καθώς και βιταμίνες Β, C και Ε. Ήξερες ακόμα, πως περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χάρη στις φυτοστερόλες που έχει; Επιπλέον, είναι γνωστό πως έχει αρκετά ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Είναι το έλαιο κολοκυθόσπορου καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών;

Όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες, το έλαιο κολοκυθόσπορου φημίζεται για την ικανότητά του να βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώνουν περισσότερο, πιο δυνατά και πυκνότερα και ακόμη και να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της τριχόπτωσης.

Παλαιότερες μελέτες αναφέρουν πιθανά οφέλη από τη λήψη συμπληρώματος από το στόμα για τη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών σε άνδρες με αλωπεκία.

Μπορεί το έλαιο κολοκυθόσπορου να πυκνώσει τα μαλλιά;

Εάν, βάζεις το έλαιο το βράδυ, δύο φορές την βδομάδα και το αφήνεις όλη τη νύχτα ή αν το εφαρμόζεις δύο ώρες πριν λουστείς, τότε πολύ πιθανόν με την συνεχή χρήση του (επί 2-6 μήνες) να δεις τα αποτελέσματα που ονειρεύεσαι και τα μαλλιά σου πραγματικά να πυκνώσουν.

Μπορείς να αφήσεις το λάδι από σπόρους κολοκύθας στα μαλλιά σου όλη τη νύχτα;

Ναι, μπορείς να αφήσεις το έλαιο κολοκύθας στα μαλλιά σου όλη τη νύχτα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να του δώσεις χρόνο να διεισδύσει στο τριχωτό της κεφαλής δίνοντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το μόνο θέμα είναι ότι αφού δουλέψεις το λάδι από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, στη συνέχεια θα πρέπει να βάλεις ένα σκουφάκι ντους. Και μπόνους, το σκουφάκι θα παγιδεύσει τη θερμότητα στο κεφάλι σου και θα βοηθήσει το λάδι να διεισδύσει ακόμα καλύτερα.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις;

Εάν δεν θέλεις να αφήσεις το λάδι στα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορείς να το αφήσεις για τουλάχιστον δέκα λεπτά και μετά να λουστείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τόσο απαλό, που μπορείς πραγματικά να το χρησιμοποιείς δύο φορές την ημέρα. Απλώς απλώνεις μερικές σταγόνες απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και κάνεις μασάζ.

Θα το βρεις στην αγορά σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.