Το πλήρες όνομά του είναι Álvaro Antonio García, συστήνεται όμως ως Álvaro Morte και αγαπιέται ως El Profesor. Όταν στα τέλη του 2017 το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της ισπανικής σειράς “La casa de papel”, η ζωή του Álvaro άλλαξε ριζικά.

1. Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1975 στη νότια Ισπανία, στην πόλη Αλχεθίρας όπου και μεγάλωσε. Εκτός από ισπανικά, μιλάει και γράφει άπταιστα αγγλικά.

2. Είναι πατέρας διδύμων! Η γυναίκα του, Blanca Clemente, είναι σχεδιάστρια μόδας και η τελετή του γάμου τους έγινε σε κλειστό κύκλο.

3. Ο Álvaro δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, έχει όμως ακούσει τα καλύτερα λόγια από τον αδερφό του ο οποίος ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα! 4. Το 2011 διαγνώστηκε με καρκίνο, είχε όγκο στο αριστερό του πόδι. Ευτυχώς, από αυτήν τη μάχη βγήκε νικητής. 5. Για να γίνει ηθοποιός, παράτησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο ενώ όπως ο ίδιος λέει, ο πατέρας του είχε αντιρρήσεις. 6. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην υποκριτική το 2002. Φοίτησε στο School of Dramatic Art Miguel Salcedo Hierro (ESAD) στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

7. Του αρέσει πολύ να παίζει κιθάρα. 8. Δε νιώθει σταρ. Όταν τον αναγνωρίζουν στο δρόμο νιώθει περίεργα, νιώθει πως έχει χάσει την ανωνυμία του, συγχρόνως όμως αισθάνεται και ευγνώμων.

9. Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν του αρέσει στον χαρακτήρα του El Profesor, αυτό είναι η εσωστρέφειά του.

10. Απολαμβάνει να μελετάει τους ρόλους του και να προσαρμόζει σε αυτούς διάφορα στοιχεία. Στην περίπτωση του El Profesor, η πολύ χαρακτηριστική κίνηση επανατοποθέτησης των γυαλιών του, ήταν ιδέα του Álvaro.

Στην Ισπανία, δεν έγινε διάσημος εν μία νυκτί. Είχε συμμετοχές σε πολλές ταινίες και σειρές χρόνια τώρα. Η σειρά “La casa de papel” ήταν απλώς αυτή που του χάρισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Ο ίδιος λέει ότι του προσφέρουν δουλειές από όλον τον κόσμο, η ζωή του όμως είναι στην Ισπανία, δίπλα στους φίλους και στην οικογένειά του.