Για όλους υπάρχει εκείνη η μια σειρά που θέλουμε να δούμε, αλλά έχει τόσες σεζόν που καταλήγουμε να την αναβάλλουμε. Αντικειμενικά, αν είσαι serial binge-watcher, αντιλαμβάνεσαι πως δε θα σηκώσεις κεφάλι μέχρι να την ολοκληρώσεις. Και αυτό δεν έχει πλάκα όταν πρέπει να πας στη δουλειά, μετά στο γυμναστήριο, να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου και να πιεις ποτό με τους κολλητούς σου. Τώρα που όλα τα παραπάνω -εκτός από τη βόλτα του σκύλου- έχουν πάρει αναβολή, μπορείς να τη δεις αυτή τη σειρά. Πιθανότατα να είναι μια από τις παρακάτω πέντε σειρές -κλασικές πλέον- με τις πολλές σεζόν. Εκμεταλλεύσου το δικαίωμα που σου δίνεται στην τεμπελιά. Καλό binging.

Game of Thrones

Το Game of Thrones είναι από τις σειρές που ενώ δε σε βάζουν σε κατάσταση εμμονής, δε μπορείς να σταματήσεις να τις παρακολουθείς. Επτά βασίλεια περνούν από διάφορες δοκιμασίες για να διεκδικήσουν τον Iron Throne του Γουέστερος. Γενικά, όπως θα ξέρεις ήδη, είναι γεμάτο ίντριγκες, μάχες, σεξ και δολοπλοκίες, χωρίς όμως να φτάνει στα όρια της σαπουνόπερας. Αυτό που εκεί που αρχίζεις να συμπαθείς έναν χαρακτήρα πεθαίνει; Συνηθίζεται.

Stranger Things

Στην Indiana των 80s ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται σε ένα κρυφό εργαστήριο της κυβέρνησης. Οι φίλοι το καθώς προσπαθούν να το βρουν ανακαλύπτουν και βιώνουν πράγματα που αφορούν υπερφυσικές δυνάμεις. Η συνάντησή τους όμως με ένα μυστηριώδες κορίτσι τους αλλάζει τη ζωή. Αισθητική 80s, ένα καλό praise στη φιλία και αθώα love stories σε βάζουν στο ανάλογο mood σχεδόν αμέσως.

Mad Men

https://www.youtube.com/watch?v=xUHlMgJxF30

Είσαι στο 1960 και παρακολουθείς την πορεία της πιο επιτυχημένης διαφημιστικής εταιρίας στη Νέα Υόρκη. Μαζί με τις εξελίξεις στις ζωές των ηρώων της. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε πολλούς λόγους για να δεις αυτή τη σειρά. Ας πούμε ότι είναι ένα μικρό ντοκιμαντέρ για το πώς ήταν το να ζει κανείς στα 60s, αλλά και για το πόσο σκληρός και απαιτητικός είναι ο ρόλος της διαφήμισης. Αν οι οξυδερκείς διάλογοι είναι must για εσένα, το Mad Men είναι η σειρά σου.

The Office

Στο Office παίρνεις μια γεύση από το πόσο κωμική μπορεί να γίνουν οι συναναστροφές και η ζωή σε ένα γραφείο. Πρακτικά επικεντρώνεσαι σε πέντε εργαζομένους, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Extra bonus: ο Steve Carell. Τέλος.

Homeland

Μια πράκτορας της CIA αρχίζει να παρακολουθεί στενά έναν στρατιωτικό που γύρισε πρόσφατα από αμερικανικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Ενώ η αμερικανική κοινωνία τον αντιμετωπίζει ως ήρωα, εκείνη υποπτεύεται πως δρα ως κατάσκοπος τρομοκρατικής οργάνωσης. Με τον καιρό και όσο εμπλέκεται μαζί του, βρίσκει τον εαυτό της στη μέση μιας σχεδόν εμμονικής κατάστασης. Παράλληλα με τη δράση, η σειρά ασχολείται και με τους προσωπικούς δαίμονες της Carrie Mathison, η οποία ζει με διπολική διαταραχή.

featured image: Wired