Οι συμβατικές σερβιέτες είναι βολικές, φθηνές και πάντα τις εμπιστευόσουν – γνωρίζεις όμως τι επιπτώσεις έχει η χρήση τους;

Οι συμβατικές σερβιέτες είναι βλαβερές για την υγεία σου

Σκέψου ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν συμβατικές σερβιέτες δεν υποχρεούνται να αναγράφουν στην συσκευασία τους την πλήρη λίστα των συστατικών τους. Γιατί σε ενδιαφέρει αυτό; Γιατί έτσι οι εταιρείες έχουν το ελεύθερο να κρύβουν ό,τι δεν τις συμφέρει να γνωρίζεις!

Η πλειοψηφία των σερβιετών στην αγορά φτιάχνεται από ένα μείγμα χημικών και συνθετικών υλικών και όχι από βαμβάκι όπως μπορεί να πιστεύεις. Το μείγμα αυτό όμως δεν είναι κάτασπρο απο την φύση του, έτσι χρησιμοποιείται διοξείδιο του χλωρίου για την λεύκανση του. Αυτό σημαίνει ότι τώρα η σερβιέτα σου περιέχει διοξίνες που είναι από τις πιο βλαβερές, καρκινογόνες ουσίες στον πλανήτη.

Για να είναι τα φτερά της σερβιέτας ελαστικά χρησιμοποιείται λάτεξ, στο οποίο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει αλλεργία. Επίσης λάτεξ υπάρχει και στην επιφάνεια της σερβιέτας, όσο πιο κοντά στο δέρμα σου δηλαδή.

Για την εξουδετέρωση των οσμών χρησιμοποιούνται τεχνητά αρώματα, τα οποία περιέχουν χημικά και χρώματα που έχουν συνδεθεί με ορμονικές διαταραχές, δερματικά προβλήματα, ακόμα και στείρωση.

Το δέρμα σου είναι ένα πάρα πολύ απορροφητικό όργανο και όποια ουσία το διαπεράσει μπαίνει άμεσα στο αίμα. Αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για την ευαίσθητη περιοχή οπότε τα βλαβερά συστατικά της σερβιέτας σου που φοράς για 5 περίπου μέρες κάθε μήνα για 40 περίπου χρόνια εισέρχονται και παραμένουν μέσα στο σώμα σου…

Οι συμβατικές σερβιέτες είναι βλαβερές για το περιβάλλον

Οι συμβατικές σερβιέτες περιέχουν πλαστικό και άλλα χημικά. Η καθεμιά από εμάς πετάει στα σκουπίδια κατά μέσο όρο 150 κιλά μη – βιοδιασπώμενα προϊόντα τον χρόνο. Όταν υπολογίσεις και την πλαστική συσκευασία, συνειδητοποιείς ότι προϊόντα που χρησιμοποιείς μία φορά μολύνουν τον πλανήτη για πολλά χρόνια.

Τι εναλλακτική έχω;

Ευτυχώς έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις μια σερβιέτα που είναι φιλική προς το σώμα σου και το περιβάλλον!

Οι σερβιέτες Flower φτιάχνονται 100% απο πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι – τόσο το εσωτερικό, όσο και το κάλυμμά τους. Δεν περιέχουν πλαστικό, χλώριο, χρώματα, αρώματα, ρεγιόν, βισκόζη, συνθετικές απορροφητικές ή άλλες χημικές ουσίες.

Το δέρμα σου δεν θα ξαναέρθει σε επαφή με πλαστικό, χλώριο ή διοξίνες.

Όταν χρησιμοποιείς τις Flower προλαμβάνεις ενοχλήσεις, ερεθισμούς, αλλεργικές αντιδράσεις, κολπίτιδες και μυκητιάσεις, ενώ επιτρέπεις στο δέρμα σου να αναπνέει. Επίσης, όταν πετάς τις Flower στα σκουπίδια δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον.

Περισσότερα για τις Flower εδώ: www.getflower.gr