Είσαι από εκείνα τα lazy girls που βαριούνται το γυμναστήριο; Ή η σκέψη και μόνο της άσκησης μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά σε εξαντλεί; Για σένα που πολλές φορές έχεις ευχηθεί να υπήρχε γυμναστική χωρίς να κάνεις στην ουσία γυμναστική, υπάρχει λύση. Διάβασε παρακάτω είδη γυμναστικής που θα σε βοηθήσουν αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι γρήγορα, εύκολα και κυρίως ξεκούραστα!

1. Ισομετρική γυμναστική

Η ισομετρική γυμναστική περιλαμβάνει στατικές ασκήσεις. Ως εναλλακτική μορφή γυμναστικής δε θα σου θυμίζει σε τίποτα τις συνηθισμένες προπονήσεις. Συντελεί στην ενεργοποίηση των μυών και των οστών συνήθως χωρίς την χρήση οργάνων ή αντιστάσεων. Βασίζεται στη διατήρηση του σώματος σε συγκεκριμένες θέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό κυμαίνεται αναλόγως την φυσική σου κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις την ενδυνάμωση και γράμμωση των μυών σου, ενώ παράλληλα δεν καταπονείς τον οργανισμό σου. Η εκτέλεση τους είναι αργή και ελεγχόμενη. Άρα δεν ξοδεύεις άσκοπα ενέργεια και δεν έχεις εύκολα τραυματισμούς. Τέλος, εκτελείται εύκολα και στο σπίτι.

2. Ηλεκτροδιέγερση

Αν το μυαλό σου πηγαίνει στο ρεύμα, τότε σκέφτεσαι σωστά. Ωστόσο, πρόκειται για μια ανώδυνη και ασφαλή γυμναστική. Σου εξασφαλίζει γρήγορη απώλεια λίπους και τόνωση των μυών. Ο τρόπος είναι απλός. Συνδέονται στο σώμα ηλεκτρόδια στα σημεία που υπάρχει περιττό λίπος (για παράδειγμα στην κοιλιά). Τα ηλεκτρόδια μεταδίδουν ηλεκτρικά κύματα, που ελέγχονται από υπολογιστή. Γίνεται ηλεκτροδιέγερση και το ρεύμα διαπερνά το σώμα. Έτσι, διασπά το λίπος και δυναμώνει τους μύες. Πέρα από αυτά όμως έχεις και άλλα οφέλη. Βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, στην χαλάρωση του δέρματος και στην αύξηση του μεταβολισμού. Επίσης, καταπραΰνει το σώμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Σε περίπτωση ανάρρωσης από τραυματισμό βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών και μείωση του πόνου. Το καλύτερο; Μια συνεδρία ισούται με έξι ώρες γυμναστική!

3. Μέθοδος Feldenkrais

Πρόκειται για μέθοδο σωματικής εκπαίδευσης. Βοηθά βάσει της εμπειρικής γνώσης στη βελτίωση της καθημερινότητάς. Είτε αυτό αφορά το απλό περπάτημα, είτε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Δίνει έμφαση στην αρμονία ολόκληρου του σώματος και την απελευθέρωση της μυικής έντασης. Τέλος, σου προσφέρει βελτίωση της ευλυγισίας και ισορροπίας σου.

Η μέθοδος Feldenkrais εφαρμόζεται σε ομαδικά μαθήματα συνειδητοποίησης μέσω της κίνησης. Σε αυτά καλείσαι να εξερευνήσεις και να συνειδητοποιήσεις το σώμα σου μέσω απλών αργών κινήσεων. Αυτές δεν απαιτούν περιττή προσπάθεια, ούτε έχουν συγκεκριμένο στόχο. Συντελούν στην χαλάρωση των μυών και στην υιοθέτηση ενός νέου κινητικού προτύπου.

Υπάρχει και η ατομική συνεδρία λειτουργικής δράσης. Είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο ειδικός σε καθοδηγεί μέσω της αφής. Επικεντρώνεται στις καθημερινές κινήσεις σου, όπως το περπάτημα, την αναπνοή ή την εργασία στον υπολογιστή.

4. Tabata

Μπορεί να είναι μια υψηλής έντασης προπόνηση, αλλά διαρκεί μόνο 4 λεπτά! Τα οφέλη της όμως είναι πολλά και με διάρκεια. Ήδη 36 ώρες μετά ο μεταβολισμός σου δουλεύει στο μέγιστο. Προσπάθησε να κάνεις 4 σετ των 20 δευτερολέπτων με ενδιάμεσα διαλείμματα των 10 δευτερολέπτων σε δύο κύκλους. Ενισχύει την αντοχή σου, σε ενδυναμώνει μυικά, ενώ καις έως και 500 θερμίδες. Πέρα από αυτό είναι μια γυμναστική που περιλαμβάνει ποικιλία ασκήσεων. Μπορείς να βρεις εύκολα προπονήσεις Tabata στο διαδίκτυο και να τις κάνεις στο σαλόνι του σπιτιού σου.

5. Σκοινάκι

Σου φέρνει αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία και είναι διασκεδαστικό. Ωστόσο, αποτελεί και έναν αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης. Καθότι αερόβιος ενισχύει την αντοχή, αυξάνει τους ρυθμούς τις καρδιάς και ενδυναμώνει τους μύες. Επίσης, βοηθάει στον συντονισμό και την κίνηση, ενώ καις και λίπος. Επίσης, μειώνει το άγχος. Ξεκίνα με 30 δευτερόλεπτα σκοινάκι και κάνε 60 δευτερόλεπτα διάλειμμα για 3 φορές. Με 15 λεπτά σκοινάκι μπορείς να κάψεις έως και 200 θερμίδες. Μπορεί να λάβει χώρα παντού και μεταφέρεται εύκολα. Μια σύνθεση παραλλαγών μπορεί να δημιουργήσει μια κανονική προπόνηση λίγων λεπτών. Κι εδώ θα βρεις στο διαδίκτυο μεγάλη ποικιλία.