Είναι οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες η νέα τάση στην αντιγήρανση;

Είναι οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες η νέα τάση στην αντιγήρανση;

Ας σχηματίσουμε μια εικόνα στο μυαλό μας. Ας κάνουμε μια υπόθεση. Κάποιος μας ζητάει να ζωγραφίσουμε όλα όσα μας φέρνει στο μυαλό η λέξη αντιγήρανση. Τι θα σκεφτόσασταν; Πιστεύω πως δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε. Κρέμες. Ορούς. Θεραπείες σε ινστιτούτα ομορφιάς. Μάσκες ομορφιάς. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε; Κάποιο προϊόν να επενδύσουμε ίσως; Βεβαίως! Δεν πρόκειται όμως για κάποια θαυματουργή κρέμα ή κάποια πανάκριβη κούρα ομορφιάς, αλλά για μαξιλαροθήκες. Και μάλιστα μεταξωτές. Ναι, ναι καλά καταλάβατε.

allthingshair.com

Μήπως τελικά οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι η νέα τάση στην αντιγήρανση;

Όπως φυσικά σχεδόν κάθε νέα, ανατρεπτική τάση, έτσι και αυτή προέρχεται από τις χώρες τις Ανατολής. Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει πλέον! Οι γυναίκες στην Ασία θεωρούνται γκουρού του skincare και της περιποίησης του δέρματος. Το μετάξι σαν ύφασμα είναι συνδεδεμένο με την κουλτούρα τους. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους. Οι ίνες του μεταξιού προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην επιδερμίδα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθούμε χωρίς το πρόσωπο να έρθει σε επαφή με το μαξιλάρι. Χάρη στις μεταξωτές μαξιλαροθήκες η τριβή του δέρματος με το ύφασμα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με ένα βαμβακερό ύφασμα.

Επιπλέον, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες προσφέρουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Δεν απορροφούν την υγρασία του δέρματός μας. Το αποτέλεσμα; Μακροπρόθεσμα εμφανίζονται λιγότερες ρυτίδες. Ταυτόχρονα το δέρμα μας διατηρεί για περισσότερο την ελαστικότητα του και παραμένει πιο λαμπερό. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την περιοχή γύρω από τα μάτια μας. Το δέρμα στο σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα λεπτό και εύθραυστο. Οι συνέπειες της συνεχούς τριβής με μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη είναι η εμφάνιση πρόωρων λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια. Το βλέμμα μας φαίνεται κουρασμένο χωρίς να ξέρουμε το γιατί.

Extra tip: εκτός από το δέρμα μας, όλα τα παραπάνω οφέλη τα γεύονται και τα μαλλιά μας. Η τριβή που είναι αισθητά λιγότερη χάρη στις μεταξωτές μαξιλαροθήκες τα βελτιώνει σε βάθος χρόνου. Εμφανίζουν λιγότερα σπασίματα ενώ και το φριζάρισμα ελαττώνεται θεαματικά.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνουμε για την ομορφιά μας. Θα το δοκίμαζες;


Featured image: frankidurbin.com

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.