Στις 15 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα το Earthquake bird, ένα από τα πιο απροσδόκητα θρίλερ του Netflix. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ένα καταιγισμό από θρίλερ να κάνουν πρεμιέρα το ένα μετά το άλλο. Ειδικά το Netflix έχει ξεκινήσει να προβάλλει αρκετές σειρές και ταινίες θρίλερ που γίνονται ανάρπαστες σχεδόν από την πρεμιέρα τους.

Έτσι δεν θα μπορούσε να έμενε κρυφή η προβολή της ταινίας Earthquake Bird λίγο καιρό πριν την επίσημη προβολή του. Στα πλαίσια του μεγάλου ανταγωνισμού επέλεξε την Alicia Vikander για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια καθόλου τυχαία επιλογή, αφού η τελευταία της δουλειά ήταν το Tomb Raider που την έφερε στην κορυφή της επιτυχίας.

Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ του Wash Westmoreland συμβαίνουν διάφορα αναπάντεχα μυστήρια, που σίγουρα δεν θα μας αφήσουν αδιάφορους. Η Alicia Vikander ως Lucy Fly, είναι μία μετανάστρια που μετακομίζει στο Τόκιο το 1989 σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από ένα οδυνηρό παρελθόν. Σύντομα θα γοητευθεί από τον Teiji (Naoki Kobayashi), έναν ντόπιο φωτογράφο που έχει εμμονή με το να την τραβάει φωτογραφίες. Παράλληλα γίνεται στενή φίλη με την επίσης μετανάστρια Lily (Riley Keough). Καθώς οι σχέσεις της με τα δύο άτομα γίνονται πιο ουσιαστικές, η Lucy βρίσκει τον εαυτό της να αμφισβητεί την πραγματικότητα. Κύρια αιτία στέκεται το γεγονός της εξαφάνισης της Lily ,ειδικά όταν η   αστυνομία φτάνει στην πόρτα της Lucy. Η Lucy τη σκότωσε; Μπορεί να της έχει κανείς εμπιστοσύνη;

Σίγουρα τα μυστήρια που δημιουργούνται δεν είναι απλά. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι γίνεται αναφορά σε γεγονότα που συνέβησαν το 1989. Αυτόματα ενισχύεται το ενδιαφέρον μας από τα σκηνικά και την σκηνοθεσία, αφού τα 80s παραμένουν αγαπημένη μας εποχή. Ένα γεγονός που έχουν αντιληφθεί και οι παραγωγοί ταινιών, που δημιουργούν όλο και περισσότερα θεάματα μετατρέποντάς τα σε ταινίες εποχής.

Αναμένοντας την 15η Νοεμβρίου μπορούμε να κρίνουμε από το τρέιλερ ότι δεν θα δούμε απλά ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ, αλλά και μία όμορφη αναφορά στο Τόκιο και την Ιαπωνική κουλτούρα.

Featured image: imdb.com