Όταν όλο το κοινό έχει αγαπήσει σειρές όπως το Sex Education και το Euphoria, καταλαβαίνεις ότι μία διασταύρωση των δύο θα έχει τρομερή επιτυχία. Αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί με τη νέα σειρά του ΗΒΟ Μax, Generation, στην οποία παραγωγός είναι η Lena Dunham.

To Generation φιλοδοξεί να μας συστήσει καλύτερα τoυς νέους της Gen-Ζ που ήρθαν μετά τους millenials

Είναι η γενιά που έγινε γνωστή και ως meta-millenials ή TikTok Generation για ευνόητους λόγους. Στη σειρά θα δούμε κάποιους μαθητές λυκείων του σήμερα να εξερευνούν τον έρωτα, την αγάπη, τις φιλικές και οικογενειακές σχέσεις και όλα όσα τους προβληματίζουν. Όπως και για όλες τις γενιές πριν από αυτούς, έτσι και για τη Gen-Z τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Για την ακρίβεια ίσως είναι πιο περίπλοκά. Κάθε επεισόδιο θα επικεντρώνεται και στα βιώματα ενός διαφορετικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το ευρύτερο παζλ.

Για παράδειγμα, ο Chester φαίνεται να τα έχει καλά με τον εαυτό του και την σεξουαλικότητά του, ενώ παράλληλα τα πάει καλά και στο σχολείο. Ένας φίλος του, όμως, παλεύει να αποκαλύψει στην οικογένειά του ότι είναι bisexual. Mία άλλη συμμαθήτρια τους, έχει μεγαλώσει με δύο γκέι μπαμπάδες και παράλληλα θέλει να ανακαλύψει τη δική της σεξουαλικότητα. Όλοι μοιάζουν κάτι να θέλουν, αλλά κάτι να μην μπορούν να πουν γιατί κανείς δεν θα τους καταλάβει.

generation1
Warrick Page/HBO Max

Το σενάριο της σειράς γράφτηκε από την 19χρονη Zelda Barnz

Η ίδια έχοντας μεγαλώσει με δύο γκέι μπαμπάδες, έχει πολλά κοινά βιώματα με τους χαρακτήρες που δημιούργησε. Η Zelda έκανε το coming out της στα 15 της όταν ήταν σε μία καλοκαιρινή κατασκήνωση κι έστειλε ένα γράμμα στους γονείς της για να τους πει πώς περνάει. Από εκεί και πέρα ήθελε να δει περισσότερα άτομα της γενιάς της να εκπροσωπούνται σωστά στην ποπ κουλτούρα. Γι’αυτό, ξεκίνησε στα 18 της να γράφει αυτή τη σειρά μαζί με τον πατέρα της. Η σειρά δεν είναι αυτοβιογραφική, ωστόσο βασίζεται κατά πολύ σε εμπειρίες και ερεθίσματα που έλαβε εκείνη ως έφηβη από τους γύρω της.

Το HBO Max αποφάσισε, λοιπόν, να μεταφέρει τις ιστορίες της στη μικρή οθόνη, ενώ η Lena Dunham ανέλαβε χρέη παραγωγού και showrunner. Μοιάζει ίσως και η καταλληλότερη επιλογή, δεδομένου του background της. Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο από την πλατφόρμα. Μία ευκαιρία να γεμίσουμε το κενό που μας άφησαν σειρές όπως το Euphoria ή το Sex Education. Για τις δικές τους επόμενες σεζόν θα χρειάζεται να περιμένουμε λίγο ακόμα.

https://www.youtube.com/watch?v=LaW_mdEqwpg
featured image: Warrick Page/HBO Max