bands-black-and-white-drama-queen-fashion-favim-com-2038835

Σε παίρνει τηλέφωνο στις 3 το χάραμα για να σου πει πόσο της λείπει ο πρώην της και σε διακόπτει από το ραντεβού σου (που ξέρει ότι περίμενες εδώ και εβδομάδες) για να σου πει κλαίγοντας ότι δεν έπιασε η βαφή στα μαλλιά της. Συγχαρητήρια! Έχεις μπλέξει με μια ακόμη drama queen!

Όχι, δεν είναι πάντα κακό ή επικίνδυνο, ειδικά όταν είστε ακόμη στο στάδιο που όλα κυλούν καλά. Άλλωστε οι drama queens είναι παντού και συχνά πολύ καλά κρυμμένες, πίσω από τον ενθουσιασμό και τα αστεία. Μέχρι να έρθει η παράνοια!

Είναι κάτι σαν πολιτισμικό παράδοξο, που όλοι έχουν συναντήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους, αλλά κανείς δε μπόρεσε ποτέ να βοηθήσει. Οι drama queens δρουν σαν βαμπίρ στη διάθεση σου, παραβιάζοντας τους νούμερο ένα κανόνες των σχέσεων: την ισορροπία, την κατανόηση και το σεβασμό… Τι είναι όμως μια drama queen, αλήθεια;

Είναι εκείνη η «φίλη σου» που πάντα μιλάει αλλά ποτέ δεν ακούει. Είναι η πρώτη που θα γκρινιάζει, αλλά η τελευταία που θα πει συγγνώμη. Είναι αυτή που ενώ αυτοαποκαλείται δυναμική και ανεξάρτητη, καταφέρνει, με κάποιο περίεργο, δικό της, τρόπο, να είναι ΠΑΝΤΑ το θύμα. Είναι το επίκεντρο όλων των κακών του κόσμου, μιας και (όπως ισχυρίζεται), μόνο μετεωρίτης δεν την έχει πετύχει ακόμα. Και φυσικά, είναι αυτή που στο πρώτο δεκάλεπτο χωρισμού θα δηλώσει πως έχει τον γνωστό.. μαγνήτη. Γιατί προφανώς και δε φταίνε ποτέ οι επιλογές της, αλλά οι γύρω της, οι κακές συγκυρίες, η ευθυγράμμιση των πλανητών, ο ωροσκόπος της και ο Δίας στη σελήνη. Ακόμη και εάν δεν υπάρχει κάποιο «δράμα» στη ζωή της, η drama queen θα φροντίσει να εφεύρει ένα! Έτσι, για να μη ξεχνιόσαστε!

Εάν όλα αυτά σου θυμίζουν κάτι γνωστό, αλλά για κάποιο, άγνωστο, δικό σου, λόγο, δε μπορείς να την αφήσεις μόνη της στον «δραματικόκοσμο» της και να τρέξεις μακριά, σίγουρα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω.

  1. Μείνε έξω από το «δράμα»

Το «δράμα» είναι σε εισαγωγικά, γιατί πολύ απλά το 90% των περιπτώσεων δεν είναι καν πραγματικό πρόβλημα. Όσο καλός άνθρωπος και αν είσαι, ΜΗΝ συμμεριστείς ανύπαρκτα προβλήματα που μόνο σκοπό έχουν να τραβήξουν την προσοχή σου! Εάν όντως θέλεις να βοηθήσεις την κατάσταση, μείνε ουδέτερος και άσε τη μπόρα να περάσει.

  1. Βάλε τα όρια σου

Μη φοβάσαι να μιλήσεις για τα ΑΛΗΘΙΝΑ προβλήματα, όπως η παραβίαση των προσωπικών σου στιγμών. Δεν είσαι υποχρεωμένος/η να διακόπτεις τις δουλείες σου ή να χάνεις τον ύπνο σου για να ακούσεις τα νέα επεισόδια του «φανταστικού» δράματος. Ξεκαθάρισε το ότι είσαι «φίλος» και όχι τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης!

  1. Πρώτα ΕΣΥ

Τα απανωτά δράματα πιθανότατα θα επηρεάσουν και τη δική σου ψυχική υγεία σύντομα. Μην το αφήσεις να συμβεί! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να «συνέλθει» και σε καμία περίπτωση μη φύγεις από το πρόγραμμα σου απλά για να εξυπηρετήσεις την απαιτητική drama queen.

  1. Πάντα μπορείς και να φύγεις

Το ψυχικό βάρος είναι μεγάλο και θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Μια drama queen δε θα σταματήσει ποτέ να σου ρίχνει ευθύνες και δε θα καταλάβει ποτέ ότι τα πραγματικά προβλήματα της είναι συναισθηματικά… και δε θα διορθωθούν ποτέ χωρίς τη βοήθεια ειδικού! Εάν δεν είσαι ειδικός, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς… για το καλό σου! Εάν είσαι όμως… μπορείς να αρχίσεις να χρεώνεις με την ώρα!