Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια στροφή του skincare προς τα μυστικά ομορφιάς των γυναικών της Ανατολής. Δεδομένου ότι φημίζονται για το πορσελάνινο, σχεδόν τέλειο δέρμα τους, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μα τι κάνουν παραπάνω; Η αλήθεια είναι ότι το skincare για αυτές αποτελεί μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Σίγουρα τα βήματα που ακολουθούν είναι συνολικά πολύ περισσότερα. Ένα από τα βασικά βήματα του ντεμακιγιάζ τους βέβαια είναι το double cleanse. Ο επονομαζόμενος διπλός καθαρισμός. Και τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει το double cleanse;

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: είναι άλλο πράγμα το ντεμακιγιάζ και κάτι διαφορετικό ο καθαρισμός. Τα έλαια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ασιατικής κουλτούρας περιποίησης. Σε αντίθεση με τη Δύση που τα αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη, στην Ανατολή θεωρούνται απαραίτητα.

Υπάρχει λοιπόν η εξής φιλοσοφία: τα προϊόντα που έχουν σαν βάση το λάδι αφαιρούνται με ελαιώδες ντεμακιγιάζ. Τα έλαια μπορούν να «λιώσουν» μέσα σε δευτερόλεπτα όλο το μακιγιάζ. Ταυτόχρονα, επειδή χρησιμοποιούμε μόνο τα χέρια μας, οι κινήσεις είναι πιο φιλικές και απαλές προς το δέρμα.

Ξεκινώντας τη διαδικασία του double cleanse εφαρμόζουμε κάποιο έλαιο ντεμακιγιάζ. Είναι σημαντικό το πρόσωπό μας να είναι απόλυτα στεγνό. Κάνουμε μασάζ με απαλές, ανοδικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Ακόμα και στα μάτια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γραμμή των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, βρέχουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε το μασάζ μέχρι το λάδι να γαλακτοποιηθεί. Τέλος, αφαιρούμε με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Εναλλακτικά μπορούμε να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα του μακιγιάζ και λαδιού με μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα.

anunblurredlady.com

Το μυστικό στην όλη διαδικασία είναι να μην σταματήσουμε εδώ

Ακολουθεί και ο καθαρισμός με το καθαριστικό που χρησιμοποιούμε συνήθως. Το βήμα αυτό είναι σημαντικό, για να είμαστε σίγουρες ότι έχει απομακρυνθεί και το παραμικρό υπόλειμμα από το πρόσωπό μας. Η συνέχεια είναι η γνωστή, με τόνωση και ενυδάτωση.

Η διαδικασία του double cleanse δεν είναι απαραίτητη μόνο στη περίπτωση ενός έντονου μακιγιάζ. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμα και απλό αντηλιακό να βάλουμε, πρέπει να ακολουθήσουμε την παραπάνω ρουτίνα. Μόνο τότε το πρόσωπο θα είναι πραγματικά καθαρό.


featured image: Rituals