Όλοι έχουμε εκείνο το αγαπημένο σετ ρούχων που επιλέγουμε για το γυμναστήριο. Ένα τοπ και ένα κολάν ή μία φόρμα που ελπίζουμε να είναι πάντα καθαρά για να τα επιλέξουμε πρώτα. Και επειδή ακριβώς τα επιλέγουμε πιο πολύ από άλλα ρούχα, φυσικό και επόμενο είναι να είναι λίγο πιο φθαρμένα και ξεθωριασμένα. Ίσως και να έχουν και μία πιο άσχημη μυρωδιά.

Φυσικά δεν είναι κακό να ιδρώνεις λίγο παραπάνω. Αλλά επειδή είμαστε σίγουροι ότι άμα μπορούσες να το αποφύγεις θα το έκανες, η expert Kelly Reynolds δίνει κάποιες συμβουλές για τις φορές που το πλύσιμο δεν αρκεί.

κρέμασε τα ρούχα σου αμέσως μόλις γυρίσεις από την προπόνηση

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να αφήσεις τα ρούχα του γυμναστηρίου μέσα στο σάκο που παίρνεις μαζί σου. Ωστόσο το να τα κρεμάσεις είναι ο πιο απλός τρόπος για να εμποδίσεις τα βακτήρια να εισχωρήσουν στα ρούχα σου. Άμα δεν έχεις τη δυνατότητα να τα κρεμάσεις έξω (που είναι το ιδανικό), επένδυσε σε ένα τρόλεϋ με κρεμάστρες.

πάρε ένα φυσικό αποσμητικό

Τα φυσικά αποσμητικά είναι σε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Όπως λέει και η Reynolds: “Αν θες τα ρούχα σου να σταματήσουν να μυρίζουν άσχημα, το να μειώσεις τη δική σου κακοσμία είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”.

επένδυσε σε ένα στεγνωτήριο παπουτσιών

Τα παπούτσια αποτελούν το ιδανικότερο, υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια. Και είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχουμε εκείνο το ζευγάρι που μυρίζει πιο πολύ από όλα τα άλλα. Γι’ αυτό ένα στεγνωτήριο παπουτσιών είναι η καλύτερη λύση. Μειώνοντας την υγρασία στα παπούτσια σου, μπορείς να βοηθήσεις να μειωθεί και η έκθεση τους σε οργανισμούς που προκαλούν κακοσμία.

χρησιμοποίησε υγρά μαντηλάκια

Άλλος ένας χρήσιμος τρόπος για να εμποδίσεις τα ρούχα σου από το να μυρίζουν άσχημα είναι να χρησιμοποιείς μαντηλάκια υγιεινής. Στην αγορά υπάρχουν για όλους τους τύπους δέρματος, και μπορείς να βρεις με μυρωδιά αλλά και άοσμα. Τα μαντηλάκια υγιεινής μπορούν να βοηθήσουν στην καθαριότητα του δέρματος από βακτήρια και στη μείωση του ιδρώτα.

άρχισε να εναλλάσσεις τα ρούχα που φοράς στην προπόνηση

Σίγουρα όπως είπαμε έχεις το αγαπημένο σου workout outfit. Και σίγουρα δε χρειάζεται να το πλένεις κάθε μέρα, αλλά το να επιλέγεις και άλλα ρούχα βοηθάει από το να μη γίνουν μόνιμες τυχόν μυρωδιές και λεκέδες. Η Reynolds τονίζει ότι το εναλλάσσεις τα ρούχα και να τα πλένεις από τη μία χρήση στην άλλη βοηθάει να μην δημιουργούνται τα μικρόβια που είναι υπεύθυνα για τις άσχημες μυρωδιές.

μάθε πότε πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου

Σίγουρα δε χρειάζεται να τα πλένεις κάθε μέρα. Και φυσικά δεν ιδρώνεις το ίδιο με κάθε μορφή άσκησης. Παρ’ όλα αυτά, άμα ιδρώνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης σου και αφήνεις πολύ καιρό μέχρι να τα πλύνεις η άσχημη μυρωδιά θα μείνει μόνιμα. Και ακόμη όσο και αν ακούγεται απίστευτο, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου. Σύμφωνα με τη Reynolds “Τα ρούχα μπορεί να μολυνθούν με επιβλαβή βακτήρια, τα οποία όταν αυξηθούν σε αριθμό μπορεί να προκαλέσουν εντερικές διαταραχές ή δερματικά εξανθήματα”. Γι’ αυτό αν θες να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου ρούχα καθαρά και χωρίς ενοχλητικές μυρωδιές, εφοδιάσου με κάποια απλά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν στη σωστή φροντίδα τους.


featured image: StyleCaster