Όταν το 2010 ο David Fincher αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία της δημιουργίας του Facebook, όλοι έμειναν κατάπληκτοι. Ο Mark Zuckerberg δεν ήταν παρά ένας φοιτητής, στην εστία του πανεπιστημίου που ήθελε να φέρει τους συμφοιτητές του πιο κοντά. Σήμερα, 11 χρόνια μετά αυτό το όνειρό του όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά έφτασε να ρυθμίζει ολόκληρη τη λειτουργία του πλανήτη. Η νέα σειρά Doomsday Machine έρχεται τώρα για να μιλήσει για τα κακώς κείμενα του Facebook.

H Claire Foy θα πρωταγωνιστεί στο Doomsday Machine

Η σειρά θα δείξει τη γνωριμία του Zuckerberg με την Sheryl Sandberg το 2007 καθώς και το πώς προέκυψε η συνεργασία τους. Εκείνη τότε μόλις είχε φύγει από την Google και ανέλαβε μία υψηλή διοικητική θέση στο Facebook. Μαζί με τον Zuckerberg κινούν εδώ και χρόνια τα νήματα της πολιτικής και λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει. Το Doomsday Machine έχει ακριβώς αυτό το στόχο. Θέλει να δείξει στο κοινό ποια είναι η πραγματική σχέση που έχουν αλλά και ποιοι είναι οι κοινοί τους στόχοι.

Η σειρά θα βασιστεί στο best-seller βιβλίο Αn Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination των Sheera Frenkel και Cecilia Kang. Εκεί αποκαλύπτονται πολλές από τις παρασκηνιακές ενέργειες των Zuckerberg και Sandberg. Στόχος και των δύο ήταν η ολοένα αυξανόμενη απήχηση της πλατφόρμας του Facebook. Όταν πια αυτό είχε επιτευχθεί, θέλησαν να μπουν και σε πιο άγνωστα νερά.

Οι προηγούμενες αμερικανικές εκλογές θα βρεθούν στο προσκήνιο

Συγκεκριμένα, το 2016 πριν τις εκλογές είχε κυκλοφορήσει το πρόγραμμα XCHECK. Αυτό επέτρεπε σε πολλούς VIP χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του Donald Trump, να μην ακολουθούν τους νόμους της πλατφόρμας. Γνωρίζοντας αυτό το προνόμιο, οι χρήστες αυτοί μπορούσαν να ασκούν ανενόχλητοι την προπαγάνδα τους, έχοντας το ΟΚ από τους δημιουργούς της πλατφόρμας. Παράλληλα, πρόσφατα αποκαλύφθηκε και το ότι ο Zuckerberg γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες του Facebook και του Instagram στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Αναπόφευκτα, αυτό είναι ένα ακόμη θέμα που θα εξερευνήσει η νέα σειρά.

Εκτός από την Claire Foy, δεν έχει ανακοινωθεί κάποια άλλη συμμετοχή στο Doomsday Machine. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες και κάποιο trailer.