Οι fans της Audrey Hepburn έχουν ένα λόγο να περιμένουν με ανυπομονησία να κυλήσει ο Νοέμβριος. Στις 30 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο για digital download αλλά και σε DVD το  νέο documentary για τη ζωή της μεγάλης σταρ του Hollywood με τίτλο ‘Audrey: More Than An Icon’.

Σύμφωνα με τη σκηνοθέτη Helena Coan τo documentary συνδυάζει προσωπικές συνεντεύξεις ανθρώπων που την γνώριζαν καλά με σπάνιο αρχειακό υλικό και πλάνα από τη προσωπική συλλογή της οικογένειάς της που δεν έχουν ποτέ μέχρι τώρα δει το φως της δημοσιότητας. Η σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον πολυβραβευμένο Βρετανό χορογράφο Wayne McGregor για να αποδώσει μέσα από  χορευτικές σκηνές το σαγηνευτικό πορτρέτο της ηθοποιού που ξεκίνησε τη καριέρα της σαν μπαλαρίνα.

Την παραγωγή υπογράφει η υποψήφια για βραβείο BAFTA ομάδα πίσω από το ‘McQueen’, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα fashion documentaries των τελευταίων ετών ενώ το film περιλαμβάνει σημαντικές συνεντεύξεις του γιού της Hepburn, Sean Hepburn-Ferrer, της εγγονής της Emma Ferrer, του συμπρωταγωνιστή της Richard Dreyfuss και της πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Givenchy Clare, Waight Keller.

H ζωή της μεγάλης ηθοποιού δε σταματά ποτέ να προκαλεί το ενδιαφέρον και γίνεται συχνά αντικείμενο τηλεοπτικών παραγωγών ή εκθέσεων. Μία εξ’ αυτών η έκθεση που διοργανώθηκε το 2019 στο Vanderborght building στις Βρυξέλλες, τη γενέτειρα πόλη της ηθοποιού, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από τη γέννησή της με τίτλο ‘Intimate Audrey’.

Η έκθεση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του γιού της Sean Hepburn Ferrer και της οποίας τα έσοδα διατέθηκαν στον οργανισμό Eurordis – Rare Diseases Europe και στο  Νοσοκομείο Brugmann and Bordet στις Βρυξέλλες περιελάβανε σπάνιες φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, αλληλογραφία της ηθοποιού και το νυφικό της για τον πρώτο της γάμο με τον Mel Ferrer σχεδιασμένο από τον Pierre Balmain.

Tο Pierre Balmain νυφικό της Audrey Hepburn από την έκθεση Intimate Audrey – προσωπικό αρχείο
Από την έκθεση Intimate Audrey, από προσωπικό αρχείο

Πέρα από τις κλασσικές ταινίες, τη λάμψη του Hollywood  και την ανάδειξή της σε fashion icon, το νέο documentary επιχειρεί να αγγίξει τις πιο βαθιές πτυχές της ζωής της ηθοποιού από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, το διαζύγιο των γονιών της και τον υποσιτισμό της τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής στην Ολλανδία μέχρι την ανακήρυξή της σε global ambassador της UNICEF.

feaatured photo: geektyrant.com