Ένα μικρό σπίτι σε αναγκάζει να θυσιάσεις πολλά έπιπλα και προσθήκες που φαντάζουν “πολυτέλεια” μπροστά σε έναν μικρό χώρο. Αυτές τις θυσίες μπορείς να τις “κλέψεις” με τις παρακάτω DIY κατασκευές.

Το Σαββατοκύριακο αγόρασε μπύρες, ακολούθησε τις οδηγίες και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται, κερδίζοντας σε λειτουργικότητα.

Φτιάξε ένα Murphy Desk

shanty-2-chic.com

Είναι γνωστό πως τα Murphy beds είναι γνωστό ότι δίνουν χώρο σε μικρά υπνοδωμάτια. Με την ίδια λογική, φτιάχνοντας ένα αντίστοιχο γραφείο, που να μπορείς να “εξαφανίσεις” ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κάνει θαύματα στο μικρό σπίτι σου.

Δες εδώ πώς θα το φτιάξεις.

DIY κρεμαστό τραπέζι

themerrythought.com

Τα πιο καλοδιακοσμημένα δωμάτια έχουν κομοδίνα. Σωστά; Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που στο δικό σου δεν χωράει καν κομοδίνο; Αν ας πούμε ίσα ίσα κατάφερες να βρεις κρεβάτι για το μέγεθός του; Θα σου πούμε εμείς; Φτιάχνεις ένα DIY κρεμαστό κομοδίνο.

Δες εδώ πώς θα το κατασκευάσεις. 

Σώσε χώρο στη ντουλάπα σου φτιάχνοντας ένα clothing rack

Οι μικρές ντουλάπες ίσως να είναι η μεγαλύτερη καταπίεση στις ζωές των γυναικών που αγαπούν τη μόδα και τα ρούχα. Φτιάχνοντας μια έξτρα κρεμάστρα, μπορείς να σώσεις χώρο από τη ντουλάπα σου, ώστε να μπορείς να προσθέτεις τα αγαπημένα σου νέα items.

Δες πώς θα το κατασκευάσεις.

Room Divider σε περίπτωση που μένεις σε studio

Η ζωή σε studio μπορεί να είναι ένας καμβάς για πολλές διακοσμητικές ιδέες. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα θέμα: οι χώροι δε διαχωρίζονται. Έτσι, αν σε έχει κουράσει το να μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πλήρη εικόνα του κρεβατιού σου, από το σαλόνι, φτιάξε ένα παραβάν με τα χέρια σου, για να διαχωρίζεις τον έναν χώρο από τον άλλο.

Δες πώς θα το κατασκευάσεις.

DIY οrganizer κοσμημάτων

Όσο περισσότερο μπορείς να εκμεταλλευτείς τους τοίχους ενός μικρού σπιτιού, τόσο πιο λειτουργικό θα το κάνεις. Στην περίπτωση των κοσμημάτων σου για παράδειγμα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα DIY orgaziner για τα κολιέ και τα σκουλαρίκια σου. Οτιδήποτε, δηλαδή, μπορείς να κρεμάσεις ώστε να μην τρώει χώρο από τις επιφάνειες του σπιτιού.

Δες πώς θα το κατασκευάσεις. 

Φτιάξε έναν μικρό χώρο για τα καλλυντικά σου

Συνήθως αυτό το μικρό βοηθητικό έπιπλο στο οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε τα makeup προϊόντα και τα κοσμήματά μας, είναι και από τα πρώτα που θυσιάζουμε στον βωμό ενός μικρού σπιτιού. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να αποφύγεις αυτή τη θυσία, με μια ακόμα κατασκευή. Extra bonus: μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σαν γραφείο.

Δες πώς θα τον κατασκευάσεις.

featured image: rockmystyle.co.uk