Φαντάζομαι δεν είχες αναρωτηθεί μέχρι σήμερα πού και πότε ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία τηλεφωνικού σεξ στην Ευρώπη. Αλλά ακόμη κι αν είχες αυτή την απορία, η νέα σειρά του Netflix, Dirty Lines, έρχεται για να σου δώσει όσες απαντήσεις χρειάζεσαι.

Το Dirty Lines διαδραματίζεται στο Άμστερνταμ των ’80s

Η σειρά βασίζεται στην αληθινή ιστορία δημιουργίας της εταιρείας TeleDutch με έδρα την πόλη του Άμστερνταμ. Πρόκειται για την εταιρεία που έφερε στην Ευρώπη το τηλεφωνικό σεξ και κατάφερε να το κάνει τόσο ευρέως διαδεδομένο. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, χώρες όπως η Ολλανδία πάσχιζαν να ξαναβρούν τους φυσιολογικούς ρυθμούς τους. Τα αδέρφια Frank και Ramon Stigter θέλησαν έτσι να κάνουν μία επένδυση πάνω στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιθυμία των ανθρώπων εκείνη την εποχή: την επιθυμία τους για σεξ και έρωτα.

Τότε, βρέθηκε στο δρόμο τους η Marly, μία φοιτήτρια ψυχολογίας. Η Marly έριξε την ιδέα για τις ερωτικές ηχογραφήσεις και έτσι η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της. Η επιτυχία της επιχείρησης έγινε ουσιαστικά μέσα σε ένα μόνο βράδυ, κι αυτό οφείλεται στο ότι επρόκειτο για μία ερωτική γραμμή που απαιτούσε μόνο μία τηλεφωνική σύνδεση. Η Marly, που δεν φανταζόταν σε καμία περίπτωση το μέγεθος της επιτυχίας τους, συνέχισε να γίνεται καλύτερη στη δουλειά της και έμαθε να προσφέρει στους ανθρώπους “αυτό που ήθελαν να ακούσουν”. Έτσι, παρά το ότι το κεφάλαιο της εταιρείας βρισκόταν στα χέρια των αδερφών Stigter, η Marly φτάνει να διευθύνει αυτήν την “αυτοκρατορία του σεξ” που δημιούργησαν μαζί.

Η εταιρεία που έφερε την αλλαγή στον τρόπο που ο κόσμος αντιμετώπιζε το σεξ

Η δημιουργία της TeleDutch ανάγκασε τον Ολλανδικό λαό και αργότερα την Ευρώπη να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το σεξ, την ηθική και την ερωτική επιθυμία. Καθώς η Marly εισήγαγε στο παιχνίδι ολοένα και περισσότερα “εργαλεία” χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή της, άνοιξε μία τεράστια συζήτηση γύρω από αυτή την επικερδή επιχείρηση.

Μαζί με όλα αυτά, στο Dirty Lines πρωταγωνιστεί και η δεκαετία των ’80s με όσα την χαρακτηρίζουν: τα λαμπερά outfits και μαλλιά, τα σπορ αυτοκίνητα, τα μεγάλα πάρτι και το πολύ αλκοόλ. Όλα αυτά θα κάνουν πρεμιέρα στο Netflix στις 8 Απριλίου.