Ο Δημοσθένης Μιχαήλ, Κύπριος γραφίστας εδώ και κάποια χρόνια ασχολείται με τον χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με τα Headpiece Accessories! Τον ξέρω χρόνια, είχα τη τιμή να συνεργαστούμε επαγγελματικά στο πρώτο του show με την πρώτη του collection αλλά από τότε έχει κάνει πολλά και γίνεται όλο και καλύτερος ανά collection.

Ο Δημοσθένης είναι από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους που γνωρίζω, εκτός από τη τρέλα ενός καλλιτέχνη και την ενέργεια που εκπέμπει ασχολείται πάντα με κάτι νέο και τρέχει να προλάβει τις συνεργασίες και τα πρότζεκτ!

-Γεια σου Δημοσθένη, ευχαριστούμε για τον χρόνο σου. Λοιπόν, πες μας λίγο με τι ασχολείσαι;

– Eίμαι Headpiece Designer και Conceptual Graphic Designer. Δηλαδή, Headpiece Designer – δημιουργώ διάφορα κομμάτια συλλεκτικά, πάνω απ’ όλα, για το κεφάλι, ιδιαίτερα designs από διάφορα σκληρά βιομηχανικά υλικά. Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και δημιουργώ εκλεκτικά και κομψά κομμάτια για νύφες που θέλουν να ξεχωρίζουν στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους και σιγά σιγά θα εμφανιστεί και μία πιο ολοκληρωμένη συλλογή πάνω σε αυτό το σκεπτικό.

Conceptual Graphic Design – είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής μου. Στα διαδικαστικά, για να δημιουργηθεί κάτι γραφικό πρέπει να μελετήσω τον πελάτη, τα ζητούμενα του και στο τι κάνει, για να μπορώ και εγώ να αντιληφθώ με τι έχω να κάνω και να σχεδιάσω. Άρα το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της πλευράς μου είναι η επικοινωνία και η σωστή διαχείριση του κάθε πελάτη. Δημιουργώ την εταιρική ταυτότητα κάθε επαγγέλματος, με την σχεδίαση του λογοτύπου και από εκεί και πέρα δημιουργούνται όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα του πελάτη, από επαγγελματικές κάρτες, μέχρι ταμπέλες, ιστοσελίδες, το στυλό που θα κρατάει το προσωπικό μέχρι και την στολή του προσωπικού, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, πινακίδες διαφημιστικές, προσκλήσεις, τσάντες καταστημάτων, labels ρούχων για fashion designers μέχρι και το κρεμαστάρι των ρούχων, τα πάντα όλα. Παρόλα αυτά όλα εξαρτώνται από τον σχεδιασμό ενός λογοτύπου!

15-custom

-Ας επικεντρωθούμε στο Headpiece Designer μέρος της δουλειάς σου, πώς και πότε ξεκίνησες τις δικές σου δημιουργίες;

-Τα headpieces μου τα ξεκίνησα τον Αύγουστο του 2012, βλέποντας όλα αυτά τα υλικά που πάντα μου τραβούσαν το ενδιαφέρον. Ακολούθως, άρχισα πυρετωδώς να πειραματίζομαι και στο τέλος δημιούργησα την πρώτη μου συλλογή Metalization, όπου μετέπειτα ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με διάφορους σχεδιαστές, φωτογράφους και μοντέλα σε Κύπρο και εξωτερικό.

-Νομίζω κάθε φορά που βλέπω νέα σου collection είναι πιο καλή από τη προηγούμενη, αλλά πάντα θα έχω μια αδυναμία στα Alien! Κάθε πόσο βγαίνει μια νέα σου συλλογή; Από που παίρνεις την έμπνευσή σου;

-Προσπαθώ να βγάζω μία conceptual collection κάθε χρόνο και είμαι στα διαδικαστικά για να μπορέσω να βγάλω περισσότερες. Έμπνευση παίρνω από παντού, από το τι βλέπω, μυρίζω, γεύομαι και νιώθω.

-Μίλησε μας για τις συνεργασίες σου.

-Έχω συνεργαστεί με την Σάντη Αντωνίου, CHRIS K – Χριστιάννα Κωνσταντίνου, Πολίνα Αργυρού και τον πρόεδρο σχεδιαστών μόδας της Κύπρου Παντελή Παντελή. Έχω κάνει μεγάλες συνεργασίες με Κύπριους φωτογράφους όπως Stavros C Photography – Σταύρος Χριστοδούλου, Clique Photography – Σταύρος Χριστοδούλου, Κωνσταντία Κατσαρή, Δημήτρης Κατσαρής, Louis Loizides Mitsu για editorial και conceptual φωτογραφίσεις, που οι περισσότερες έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά εξωτερικού όπως Dark Beauty Magazine, KALTBLUT Magazine, ICON International Magazine, Cool Korean Magazine. 

16-custom

-Έχεις συνεργαστεί με αρκετούς, γνωρίζεις ακόμη περισσότερους, θα μπορούσες να μας πεις ποιους Κύπριους creatives ξεχωρίζεις;

-Έχουμε πολύ ταλαντούχα άτομα στην χώρα μας, ξεχωρίζω πάρα πολλά άτομα σαν δημιουργούς! Μ’ αρέσει να μελετώ την δουλειά του καθενός, μου αρέσει να βλέπω την λεπτομέρεια πάνω σ’ ένα design και δημιούργημα, και αποκεί και πέρα αναλόγως θα αντιληφθώ, κατά την δική μου άποψη, σε ποίο τομέα θα τον εντάξω. Μ’ αρέσει να βλέπω πειραματισμό, μελέτη, μία σωστή διαδικασία με παραδοσιακά ερεθίσματα ή και ακόμα ερεθίσματα εξωπραγματικά. Απλά αγαπάω την καλαισθησία και ξέρεις πολύ καλά πόσο addicted είμαι με το θέμα design!

10-custom

– Για πες τώρα με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς, ανά το παγκόσμιο;

– Όνειρό μου είναι να φορέσει design μου η Daphne Guinness, να δημιουργήσω μια collection για διάφορους οίκους μόδας του εξωτερικού, Dior, Iris Van Herpen, Gareth Pugh, Alexander Mc Queen, Jean Paul Gaultier, με τους Έλληνες σχεδιαστές Celia Kritharioti, Stelio Koudounari, Miro, Orsalia Parthenis, Ioanna Kourbella,

-Κάτι που αγαπάς:Την ηρεμία μου στο studio.