Για όλους μας οι εξορμήσεις στις παραλίες ισοδυναμούν με χαλάρωση, ξεκούραση, δραπέτευση από την στρεσογόνα πραγματικότητα… Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που την παρεμποδίζουν στις παραλίες (βλ. ρακετάκηδες, λουκουμτζήδες, djδες με εκνευριστικές μουσικές, κ.α.). Το βιβλίο, λοιπόν, αποτελεί μια εξαιρετική συντροφιά για τις στιγμές που απολαμβάνουμε αυτή την ηρεμία της θάλασσας και του ήλιου, που ανατέλλει ή δύει.

Γι’αυτό προτείνω μερικά βιβλία, που πέρα από τα προφανή οφέλη τους, έχουν να προσφέρουν όμορφες στιγμές γεμάτες αγωνία για την έκβαση του μυθιστορήματος, σου φτιάχνουν τη διάθεση και σου διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες χωρίς ιδιαίτερο ζόρι.

  1. Τα άπαντα του Γιάννη Μαρή και της Αγκάθα Κρίστι

Αστυνομικά μυθιστορήματα για αυτούς που λατρεύουν τα μυστήρια και τις περίεργες πλοκές, από τους καλύτερους του είδους στην ελληνική και στην ξένη λογοτεχνία. Αγαπημένοι χαρακτήρες, ο Αστυνόμος Μπέκας, ο Ηρακλής Πουαρώ και η Μις Μάρπλ.

  1. Νοβοκαϊνη – Άννα Βαρσάμου
novocaine-anna-varsamou-cover-small

Μια φανταστική, μοντέρνα ιστορία με αλληγορικά νοήματα, που περιγράφει τη σημασία της ανθρώπινης επαφής και των σχέσεων και πως πολλές φορές μπορούμε πολύ εύκολα να πέσουμε στην παγίδα των συναισθημάτων μας και να κάνουμε πράγματα που ποτέ δε φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε.

  1. Έρως ανίκατε μάσαν – Αύγουστος Κορτώ
eros_anikate_masan

Ξεκαρδιστικές ιστορίες του αγαπημένου Έλληνα λογοτέχνη. Αληθινές στιγμές, περιστατικά που του έχουν συμβεί, δοσμένα με απλή γλώσσα και γεμάτα ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό.

  1. Για την αγάπη της γεωμετρίας – Σώτη Τριανταφύλλου
13419105

Η ιστορία μιας έφηβης με επαναστατικό χαρακτήρα που ζει στην Αθήνα της δεκαετίας του ’70. Ένας πατέρας-τύραννος, μια καταπιεσμένη μητέρα, ένας φοβισμένος γιος και η καταθλιπτική κόρη, η Ανατολή, που αγαπάει τα μαθηματικά, προσπαθεί να διεκδικήσει τα θέλω της και να ανακαλύψει τον έρωτα, μέσα σε ένα προβληματικό περιβάλλον.

  1. ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ: 99 μαθήματα σοφίας για μια ευτυχισμένη ζωή εδώ και τώρα -Άλλαν Πέρσυ
bk262731

Ο Άλλαν Πέρσυ, γράφει 99 σοφίσματα του διάσημου συγγραφέα, για τη ζωή και τα μεταφέρει σε σημερινές καταστάσεις και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν για να γίνει η ζωή μας πιο όμορφη και ευτυχισμένη.