Ο Δημήτρης Καρβέλης γεννήθηκε στη Σκόπελο, την οποία άφησε για να έρθει στην Αθήνα για σπουδές, και από τότε ξεκίνησε τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Είναι adventure travel blogger και έχει το δικό του blog: kdexplorer.com.

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Τo ταξίδι είναι γνώση για άλλους λαούς, πολιτισμούς, άλλες θρησκείες, μα πάνω από όλα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις καλύτερα τον εαυτό σου. Ταξιδεύοντας έχεις το χρόνο για ανασκόπηση. Κάθε ταξίδι είναι ο καλύτερος δάσκαλος, όχι μόνο σου μαθαίνει τον κόσμο αλλά και τη θέση σου μέσα σε αυτόν.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς σπίτι σου;

Η Σκόπελος είναι το μέρος που αποκαλώ σπίτι μου. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο μιας και μεγάλωσα εκεί, ωστόσο, και σε όλο τον κόσμο να ταξιδέψω μια μέρα, το σπίτι μου παραμένει εκεί μαζί με όλες τις παιδικές αναμνήσεις, τους φίλους μου και την οικογένεια μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η εξερεύνηση για κάτι νέο! Δεν έχει σημασία το που και το πόσο μακριά θα ταξιδέψεις με παρέα η μόνος. Σημαντικό είναι να ζήσεις κάτι καινούργιο και μοναδικό. Μπορεί να είναι απλά ένα τοπίο, ένας άνθρωπος, ένα συναίσθημα πολλές φορές απλά μια στιγμή. Αυτή λοιπόν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύω συχνά. Το κυνήγι γνώσεων και εμπειριών που στόχο έχουν να γνωρίσω καλύτερο το κόσμο και να φύγω για λίγο από το comfort zone μου.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους συζητώντας μαζί τους για θέματα της καθημερινότητάς τους αλλά και το πως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο. Συνειδητοποιείς ότι η διαφορετική γλώσσα, οι διαφορετικές κουλτούρες, οι ξένοι Θεοί δεν είναι εμπόδιο αλλά γέφυρα μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο από έναν προορισμό και δυστυχώς δεν μπορεί να στο δώσει κανένας ταξιδιωτικός οδηγός και blog. Θα πρέπει να το αναζητήσεις μόνος σου.

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Δυστυχώς στην παιδική μου ηλικία τα ταξίδια μου ήταν λίγα και αυτά μέχρι τις μεγαλουπόλεις για τα απαραίτητα της νέας σχολικής χρονιάς. Ωστόσο αυτό που θυμάμαι είναι ότι στο λεωφορείο μου άρεσε να κάθομαι μπροστά να βλέπω τον δρόμο και πάντα σκεφτόμουν πως θα είναι να ταξιδεύω μόνος μου σε ένα τόσο μεγάλο δρόμο. Όταν πια έκανα το πρώτο ταξίδι με τη μοτοσικλέτα μου θυμήθηκα αυτή τη στιγμή και γελούσα από χαρά!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο μέρος, ίσως το Βιβλικό όρος Σινά στην Αίγυπτο, γιατί ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα εκτός της Ευρώπης και αυτό από μόνο του ήταν μια νέα και ξεχωριστή εμπειρία. Όλα τα μέρη έχουν να σου προσφέρουν κάτι μοναδικό. Πολλές φορές δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις. Εκεί, όμως φαίνεται ο σωστός ταξιδιώτης και expoler.

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Το να τα ταξιδεύεις είναι η πιο σίγουρη επένδυση. Δεν πρόκειται ποτέ να χάσεις ή να σου στερήσει κάποιος το κέρδος σου!

Ανακάλυψε περισσότερα για τον Δημήτρη: Youtube | Instagram | Blog | Facebook

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ