Επόμενος barista που θα μας περιγράψει τη σχέση αγάπης που έχει με τον καφέ είναι ο Νίκος από τα Starbucks της Κηφισιάς.

Πότε ξεκίνησες να δουλεύεις στα Starbucks; Τι είναι αυτό που σε έκανε να στείλεις το βιογραφικό σου στην εταιρεία;

Ανήκω στην οικογένεια της Starbucks τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Πριν ξεκινήσω να εργάζομαι στην εταιρεία είχα επισκεφτεί αρκετές φορές τα καταστήματα και αυτό που με κέρδιζε κάθε φορά ήταν η φιλική εξυπηρέτηση και το ζεστό περιβάλλον που επικρατούσε.

 

Πώς εξελίχθηκες μέσα στην εταιρεία από τότε;

Ξεκίνησα σαν barista και πραγματικά τη θέση αυτή την ερωτεύτηκα. Η εταιρεία σου δίνει πολλές ευκαιρίες να εξελιχθείς και να αναπτυχθείς. Παρ’ όλα αυτά, στη δική μου περίπτωση προτίμησα να μην εξελιχθώ για να μη χάσω την καθημερινή επαφή με τους πελάτες.

Ποιο είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι στη μέρα ενός barista;

Το πιο δημιουργικό; Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό από το να φτιάξεις τη μέρα ενός ανθρώπου με μια τέλεια κούπα καφέ και ένα χαμόγελο. “Make every moment right”.

Αγαπημένο ρόφημα Starbucks;

Chai Tea Latte! Ένας μοναδικός συνδυασμός μαύρου τσαγιού, μπαχαρικών, μελιού και μαύρης ζάχαρης με γάλα. Πραγματικά είναι το αγαπημένο μου και μια κλασική αξία που δεν αλλάζω με τίποτα.

Ποιο είναι το best seller συνοδευτικό καφέ Starbucks;

Είναι σχεδόν αδύνατο να διαλέξεις ένα μόνο συνοδευτικό ως το καλύτερο. Ωστόσο, μιας και με ρωτάτε, το best seller της Starbucks είναι το Carrot Cake και το Raspberry Cheesecake. Παρόμοια δεν μπορείς να βρεις πουθενά.

Πες μας μια ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου που έχεις συνδέσει με μια κούπα καφέ.

Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου, ήταν όταν στα γενέθλια φίλοι & συνάδερφοι μου έκαναν έκπληξη μια τούρτα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να την τιμήσουμε άμεσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να την τιμήσουμε άμεσα και να τη συνδυάσουμε με μια ζεστή κούπα καφέ όλοι μαζί. Εκείνη τη μέρα τη θυμάμαι πάντα με μεγάλη χαρά!

Τι κάνει τον καφέ των Starbucks μοναδικό;

Η ποιότητα του καφέ που προσφέρουμε στους πελάτες μας και ο μοναδικός συνδυασμός των γεύσεων. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά καθιστούν τον καφέ Starbucks μοναδικό!

Αγαπημένη ώρα της ημέρας για να απολαύσεις μια κούπα καφέ;

Καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, ο καφές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας! Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις μια κούπα καφέ γιατί ο κόσμος έχει την καλύτερη διάθεση! Και ακόμα και αν κάποιες φορές δεν συμβαίνει αυτό, είμαστε εμείς εδώ για να προσφέρουμε χαμόγελα!

Αυτό είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της μέρας για έναν barista

Ποια είναι η πιο αστεία στιγμή που έχεις ζήσει στα Starbucks;

Η πιο αστεία μου στιγμή ήταν πέρυσι. Αρχές την φθινοπωρινής καμπάνιας και με αφορμή το προωθητικό ρόφημα Pumpkin Spice Latte, ο διευθυντής του καταστήματος και οι partners μου ανακοίνωσαν ότι θα με ντύσουν κολοκύθα και ενημερώνοντας τους πελάτες για το νέο μας ρόφημα. Μέχρι και τη στολή που θα φορούσα μου έδειξαν. Ήταν τόσο σοβαροί όλοι τους που δεν κατάλαβα ότι μου έκαναν πλάκα. Ευτυχώς για εμένα, στο τέλος της βάρδιας αποκαλύφθηκαν όλα!

Ποιο είναι το πιο περίεργο όνομα που έχεις γράψει σε ποτήρι Starbucks;

Το πιο περίεργο και όμορφο όνομα που θυμάμαι να έχω γράψει πάνω σε ποτήρι είναι το Ωραιοζήλη!


Photo: Kaisar Photography | Assistant Photographer: Filippos Dimitriadis
Production: Savoirville.gr
e.gr