Με τον Andrew Scott οι περισσότεροι ήρθαμε σε επαφή βλέποντας το Sherlock. Έχοντας παρασυρθεί από τη μανία να συμπαθούμε και να μισούμε ταυτόχρονα τους ενδιαφέροντες villains σε σειρές και ταινίες, αγαπήσαμε τον Moriarty. Αργότερα, το villain ταλέντο του πέρασε στο Spectre. Όπου για ακόμα μια φορά ήταν κακός, απέναντι στον James Bond (Daniel Craig).

Μας σόκαρε η “καλή” του πλευρά στο This Beautiful Fantastic και καταλάβαμε ότι σίγουρα απολαμβάνει τις προκλήσεις. Ακόμα πιο πρόσφατα, τον απολαύσαμε ως κάπως σέξυ ιερέα στο Fleabag, δίπλα στη Phoebe Waller-Bridge. Ως The Priest λοιπόν έγινε οριακά crush μας και σίγουρα μας έπεισε ότι είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο Andrew Scott είναι κάτι παραπάνω από τον κακό που αγαπούσες να μισείς στο Sherlock
The Guardian

Αξίζει να μάθεις κάποια πράγματα παραπάνω για τον Andrew Scott

1| Έχει πάρει το όνομά του από το ελληνικό “Ανδρέας”, δηλαδή ανδρείος.

2| Το 2012 μπήκε στις λίστες με τους 100 most ifluential people των The Hospital Club και Time Out για το ρόλο του ως Moriarty.

via GIPHY

3| Μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του το 2011.

4| Είναι σε σχέση με έναν άντρα ο οποίος ασχολείται με το χώρο του θεάματος πολλά χρόνια.

5| Είναι αριστερόχειρας.

6| Κατάγεται από το Δουβλίνο.

7| Έχει μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία του από το καθολικό σχολείο αρρένων στο οποίο φοιτούσε. Για το πόσο δύσκολο ήταν για ένα “ανασφαλές, gay αγόρι να θριαμβεύσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον”. Είχε μια δύσκολη εμπειρία λόγω της ομοφοβικής ρητορικής με την οποία ερχόταν αντιμέτωπος καθημερινά. Όπως δήλωσε πρόσφατα στην Independent:

Η ζημιά που μου έκανε η καθολική εκκλησία είναι ακόμα μέσα μου. Αλλά με έναν περίεργο τρόπο, η συγχώρεση, κάτι που η καθολική εκκλησία σου διδάσκει είναι κάτι που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σε σχέση με αυτό. Πράγμα που είναι κάπως παράξενο. Όμως είμαι απεριόριστα ευγνώμων που μέσω της δουλειάς που έχω κάνει μου επέτρεψα να απελευθερώσω τον εαυτό μου από όλο αυτό.

8| Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1976.

9| Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή, δε μοιράζεται πολλά πράγματα. Έχει ανοιχτά μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του και έχει δηλώσει πως δεν είναι πολύ πιθανό να παντρευτεί κάποια στιγμή στη ζωή του.

10| Για το ρόλο του στο Fleabag που ξαφνικά το μετέτρεψε σε sex symbol δήλωσε απλά ότι για εκείνον πρόκειται για μια “ανεξερεύνητη περιοχή”. Η Phoebe Waller-Bridge, η δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς δήλωσε:

“Δε θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος. Δεν ήταν απλό το αίτημα. Κάποιος που να πείθει ως άτομο σε απόλυτη ηρεμία, και ταυτόχρονα να υπόσχεται και λίγο κίνδυνο. Έπρεπε να τον υποδυθεί ένας ηθοποιός που δε μπορείς να ορίσεις. Ο Andrew έχει το χάρισμα δέκα ανθρώπων μαζί. “

featured image: The Independent