Σε έχουν απατήσει ποτέ; Αν ναι, τότε μάλλον μπορείς να καταλάβεις όλο το heartbreak που φέρνει η κατάσταση. Το θέμα είναι γιατί φτάνουν οι άνθρωποι στην απιστία; Γιατί τέλος πάντων δεν τελειώνουν τις σχέσεις τους σαν ενήλικες να πάνε παρακάτω; Αν είναι δυστυχισμένοι, γιατί δε φεύγουν από αυτές; Γιατί επιλέγουν την απιστία σαν να μην έχουν άλλη επιλογή;

Έχουν γίνει διάφορες έρευνες πάνω στο ζήτημα για να απαντήσουν σε όλα αυτά τα “γιατί;”. Μια νέα έρευνα ρίχνει παραπάνω φως στο ερώτημα “γιατί απατούν οι άνθρωποι;”

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex Research, ο βασικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι καταφεύγουν στην απιστία είναι η έλλειψη αγάπης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 495 ενήλικες που είχαν απιστήσει στις σχέσεις τους. Το 70% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι είχαν διάθεση να φλερτάρουν, όταν πια ένιωθαν απόρριψη μέσα στη σχέση τους. Είτε σεξουαλικά, είτε συναισθηματικά, είτε και τα δύο.

Ένα άρθρο του Women’s Health επίσης υπέδειξε πως οι γυναίκες που έχουν απιστήσει, το είχαν κάνει από παρόρμηση όταν είχαν νιώσει αδιαφορία από το σύντροφό τους ή ότι είχε σταματήσει να τις αγαπά.

Εμείς, θα κρατήσουμε την εξαιρετική συμβουλή της Eva Longoria περί απιστίας. Είχε πει:

Δεν ήταν το ποια διάλεξε. Είχα στιγμές που σκεφτόμουν: “ΟΚ, δεν είμαι αρκετά σέξυ; Δεν είμαι αρκετά όμρρφη; Δεν είμαι αρκετά έξυπνη; Αμέσως όμως σταμάτησα. Είπα στον εαυτό μου να μην αρχίσει να το κάνει αυτό. Γιατί αν κολλήσεις σε αυτόν τον κύκλο, τον μεταφέρεις και σε άλλα πράγματα”.

Το bottom line μετά από οποιαδήποτε συζήτηση περί απιστίας είναι ένα: Δεν είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου και έχεις παράπονα; Απλά πες το στο σύντροφό σου και συζητήστε το σαν μεγάλα παιδιά. Σαν ενήλικες.


featured image: wlies.com