Οπαδός της Ντόρτμουντ ανάρτησε στο Twitter μήνυμα, στο οποίο φέρεται αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το τμήμα social media της ομάδας αντιλήφθηκε τη συγκεκριμένη κίνηση και με ταχύτατες διαδικασίες παρενέβη, για να σώσει τον άνθρωπο!

Το… μπλοκ στο μυαλό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποβεί μοιραίο. Η καθημερινή μάχη που δίνει ο άνθρωπος είναι ξεχωριστή.

Επιβίωση, κόντρα στους δαίμονες, κατάθλιψη, πείνα, ανεργία, ναρκωτικά. Το πλήθος κόσμου που ακολουθεί τους συλλόγους, ποδοσφαιρικούς και μη, δύναται να αποτελέσει μία σανίδα σωτηρίας. Αρκεί να έρθει το έναυσμα!

Πόσα και πόσα εκατομμύρια οπαδών στον πλανήτη μας υποστηρίζουν μία ομάδα. Στην περίπτωση της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Ένας παραδοσιακός ποδοσφαιρικός σύλλογος. Κλαμπ βγαλμένο από την εργατιά της Βεστφαλίας, στην καρδιά της κοιλάδας του Ρουρ. Εκεί όπου η μπίζνα και το χρήμα δεν έχουν παρεισφρήσει στο βαθμό που συμβαίνει σε άλλες περιοχές, σε άλλους συλλόγους, σε άλλες χώρες.

Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν ιδανικοί για τοn Derek. Πρόκειται για έναν οπαδό της Ντόρτμουντ. Ας δεχτούμε ότι λέγεται Derek. Τουλάχιστον οι αναρτήσεις του στο Twitter έχουν αγγλική γραφή. Χωρισμός, μακριά από τα παιδιά του, χωρίς σύντροφο, χωρίς κατοικία. Μη διαχειρίσιμα για τον ίδιο. Η ζωή του παίρνει την κάτω βόλτα.

Στις 20 Οκτωβρίου ποστάρει το εξής:

«Έφτασα στο τέλος μου».

Στις 21 Οκτωβρίου ακολουθούν τα επόμενα:

«Δεν γνωρίζω πως μοιάζει το μέλλον μου, εντούτοις φοβάμαι πολύ. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει το επόμενο δίωρο».

«Δεν έχω έναν άνθρωπο να είναι εδώ για μένα σε κάθε πτυχή της ζωής μου. Είναι μία τρύπα και ούτε οι 400 φίλοι μπορούν να τη γεμίσουν. Δεν γνωρίζω πως να τη γεμίσω».

«Έφτασα πριν από λίγο όσο πιο κοντά γίνεται στην αυτοκτονία». «Άγνωστο γιατί δίστασα και τι με κράτησε» «Δεν με απασχολεί πως θα το πάρετε. Δεν έχω σε κανέναν να μιλήσω».

Μαύρο. Αγωνία. Ανατριχιαστικό! Το στρατόπεδο των οπαδών της Μπορούσια περιμένει με κομμένη την ανάσα το επόμενο… τιτίβισμα. Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή, περιμένεις αυτό για να διαπιστώσεις αν ο διπλανός σου είναι καλά. Καλά, με όλη τη σημασία της λέξης. Ζωντανός στην προκειμένη περίπτωση. Επόμενο μήνυμα. Ενθαρρυντικό!

«Νομίζω σήμερα είναι η ημέρα στην οποία επίσημα αρχίζω να χτίζω τη νέα ζωή μου».

Η κοινότητα των οπαδών είναι μία μεγάλη κουβέντα. Είναι εκεί ανά πάσα στιγμή, τείνουν χείρα βοηθείας, αδέρφια μεταξύ τους. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Λίγες ημέρες αργότερα. Η επίσημη Μπορούσια Ντόρτμουντ παίρνει το λόγο. Δια μέσου του διαχειριστή του Twitter της. Είναι η δουλειά τους να παρακολουθούν. Φτάσαμε σε μία εποχή που η επιθυμία, η ανάγκη, ο προβληματισμός του οπαδού-φίλου-ανθρώπου ανακαλύπτεται στα social media. Πρόκειται συνάμα για τον σεβασμό προς κάθε φίλο του κλαμπ, να υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον. Ξεπερνά την ετήσια συνδρομή, ξεπερνά το κέρδος. Προέκυψε έρευνα για τον Derek. Ένας από τους πολλούς (ελπίζουμε) που γλίτωσαν. Με τον admin του Twitter της Ντόρτμουντ να (πρέπει να) αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς