4 αλλαγές στη διατροφή που είναι καλύτερες από botox

4 αλλαγές στη διατροφή που είναι καλύτερες από botox

Οι δύο βασικές πρωτεΐνες του δέρματος, το κολλαγόνο και η ελαστίνη, μειώνονται μεγαλώνοντας. Με την πάροδο του χρόνου, οι φυσικές αντιοξειδωτικές ικανότητες του οργανισμού καταστρέφονται από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται φυσικά στα κύτταρα με τα χρόνια. Αυτά τα μόρια βλάπτουν αυτές τις δύο πρωτεΐνες, πράγμα που προκαλεί δομικές και λειτουργικές αλλαγές στα κύτταρα του δέρματος. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται με την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το κάπνισμα και την υιοθέτηση μιας ανθυγιεινής διατροφής.

Για να μη χρειαστεί να φτάσεις στο σημείο να κλάσεις το ραντεβού με τον πλαστικό χειρούργο, μάθε αυτά τα τέσσερα στοιχεία που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για να αποκτήσεις ένα νεανικό και ελαστικό δέρμα.

1. Βιταμίνη C

Δεν πρόκειται μόνο για ένα αντιοξειδωτικό κατά των ελεύθερων ριζών, αλλά είναι απαραίτητο καθώς βοηθάει και στην παραγωγή κολλαγόνου. Μελέτες δείχνουν ότι τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων, στη μείωση των ρυτίδων και στην καταπολέμηση της φωτογήρανσης του δέρματος. Εμπλούτισε την διατροφή σου με κόκκινες και πράσινες πιπεριές, μπρόκολα, φράουλες, κιτρώδη φρούτα και ακτινίδια.

2. Λινολενικό οξύ

Μία διατροφή πλούσια σε λινολενικό οξύ μειώνει, σύμφωνα με έρευνες, την λέπτυνση του δέρματος, που οδηγεί στην ανάπτυξη ρυτίδων. Δεδομένου ότι ο οργανισμός δεν παράγει λινολενικό οξύ, θα πρέπει να το προσλαμβάνεις μέσω τις διατροφής σου από τροφές όπως ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia, τα καρύδια και τα αμύγδαλα.

3. Λιγότερη ζάχαρη

Μία διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις ίνες κολλαγόνου και λεαστίνης, οδηγώντας το δέρμα στο να χάσει την ελαστικότητά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις ανεπιθύμητες σε όλες, ρυτίδες και τη χαλάρωση. Στη θέση των γλυκών και των αναψυκτικών, βάλε φυσικά γλυκίσματα όπως το καρπούζι, το πεπόνι, τα σταφύλια και ο ανανάς. Εκτός από γλυκιά γεύση, είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

4. Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αφθονία στο σώμα και μπορεί να προσληφθεί από ζωικές τροφές όπως το λευκό και το κόκκινο κρέας. Έχοντας μία επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή θα προάγεις τη συνολική υγεία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος.

Δες ακόμα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγεις αν έχεις ακμή

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured photo: StyleCaster
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.