Διαιτα και ραντεβου

Δίαιτα και ραντεβού! Ο συνδυασμός της επιτυχίας ή της αποτυχίας… ανάλογα με το πώς θα χειριστείς την κατάσταση! Αν μιλάμε για τη μόνιμη σχέση σου, τα πράγματα είναι πιο απλά, αλλά αν πρόκειται για τα πρώτα ραντεβού χρειάζεσαι περισσότερη οργάνωση.

Η γενική οδηγία σε περίπτωση δίαιτας, είναι όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού να καταναλώσεις κάποια σαλάτα. Η δυσκολία του μαρουλιού και του δοντιού είναι πάνω κάτω σε όλους γνωστή, οπότε καλά τα λέει η διαιτολόγος αλλά μάλλον δεν είναι πολύ ρομαντική η εικόνα. Το καλύτερο λοιπόν, θα είναι να παραγγείλεις κάποιο ψητό το οποίο να συνδυάσεις είτε με ντομάτα είτε με ψητά λαχανικά ώστε να αποφύγεις τα ατυχήματα.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Κάποιες φορές όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις:

  • Μην παραλείψεις τα προηγούμενα γεύματα για να φας περισσότερο το βράδυ. Ούτε την ποσότητα θα καταφέρεις να κρατήσεις σε αξιοπρεπή επίπεδα, ούτε να φερθείς ψύχραιμα και με σύνεση διαβάζοντας το μενού. Επίσης, το θέμα δεν είναι να πας να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό! Έχεις βγει για ραντεβού.
  • Και για λόγους θερμίδων αλλά και για λόγους αποφυγής ατυχημάτων, καλό είναι να αποφύγεις οτιδήποτε τρώγεται με τα χέρια (πχ. σουβλάκι, πίτσα κλπ). Σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάνε την καρδιά σου πέτρα και κατανάλωσε καλαμάκι σουβλάκι ή 1-2 κομμάτια πίτσα μαργαρίτα με λεπτή ζύμη.
  • Αν μαγειρέψεις στο σπίτι σου, αυτό μπορεί να βελτιώσει πολύ τα πράγματα, εφόσον θα ελέγξεις τα πάντα από το λάδι μέχρι και το αλάτι που θα χρησιμοποιήσεις και εννοείται και την ποσότητα που θα σερβίρεις στο πιάτο σου.
  • Στο κινέζικο μην παραγγείλεις κάτι τηγανητό ή γλυκόξινο, αλλά προτίμησε κοτόπουλο με λαχανικά και αν υπάρχει η δυνατότητα λίγα κομματάκια σούσι (αρκεί να μπορείς να τα φας σχετικά χαριτωμένα).
  • Αν βρεθείς (κούφια η ώρα) σε burgerάδικο τότε τα ζητήματα είναι πολλά και για τη δίαιτα και τη χάρη… Δεν είναι ανάγκη να φερθείς εντελώς ξενέρωτα, αλλά μπορείς να παραλείψεις τις πατάτες και να φας μόνο το ένα ψωμάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιήσεις και μαχαιροπίρουνο και θα είναι όλα πιο απλά.
  • Στο ιταλικό η κόκκινη σάλτσα είναι η σωστή για τη δίαιτα και το σπαγγέτι λάθος για το ραντεβού. Κάποιο πιο μικρό ζυμαρικό θα είναι καταλληλότερο.
  • Δεν είναι η στιγμή να κάνεις πειραματισμούς αν έχεις ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, γιατί αν έχεις δυσπεψία και πρήξιμο θα σου χαλάσει τη διάθεση.
  • Σε brunch θα σε σώσουν τα αυγά ποσέ και αν νιώσεις πίεση φάε και μισό.
  • Αν έχεις βγει ραντεβού με κάποιον γλυκατζή που θα απαιτήσει να φάτε γλυκό, μπορείς να φας μια δυο κουταλιές για να τον αφήσεις να απολαύσει το υπόλοιπο.

Με λίγο χιούμορ όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Μακάρι να ξεπεράσουμε όλα όσα μας μπλοκάρουν και να φάμε στο πρώτο ραντεβού όπως τρώμε στο εικοστό, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεκουμπώσουμε το κουμπί του παντελονιού και θα χαλάσουμε τη δίαιτα 😉

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim