Ναι ΟΚ, μπορεί να έχεις δίπλωμα οδήγησης και να μη σε αφορά η μικρή πινακιδούλα στα μπαρ για το όριο ηλικίας και το αλκοόλ. Ίσως και να μένεις μόνη σου και να έχεις μάθει να μαγειρεύεις όσπρια εκτός από τηγανητά αυγά. Νιώθεις ένα πραγματικά ενήλικο άτομο, έτσι; Περίμενε λίγο γιατί μια έρευνα θα σε προσγειώσει λίγο απότομα.

Σύμφωνα με μια έρευνα, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να θεωρείσαι legit ενήλικη αν δεν έχεις φτάσει τα 30.

Το BBC ανέφερε ότι επιστήμονες που ασχολούνται με τις λειτουργίες του εγκεφάλου πιστεύουν ότι ακόμα ωριμάζεις και περνάς μέσα από μια εγκεφαλική ανάπτυξη καθ’όλη τη διάρκεια των 20 σου. Μόνο όταν φτάσεις στα 30 σου χρόνια θα έχεις φτάσει σε ένα σταθερό σημείο ωριμότητας.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τα 30 ως τα “καινούργια 18”. Μιας και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ωριμότητα και η πνευματική ενηλικίωση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για τον καθένα.

Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι πως το να έχεις έναν σαφή χρονικό ορισμό το υ πότε περνάς από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση είναι εντελώς περίεργο”. Αυτό ισχυρίζεται ο Professor Peter Jones του Cambridge University.

elle.com.au

“Πρόκειται περισσότερο για μια λεπτή μετάβαση που κρατάει περισσότερο από τρεις δεκαετίες”.

Όσον αφορά τον χρόνο ενηλικίωσης που έχει επικρατήσει: Ο Jones πιστεύει ότι είναι πολύ βολικό για συστήματα όπως αυτά της παιδείας, της υγείας και το νομικό να ορίζουν χρονικά την ενηλικίωση.

Συμπέρασμα; Μπορούμε εύκολα να συνεχίσουμε να τρώμε τάπερ από τη μαμά τις Δευτέρες. Να κάνουμε λάθη, να πειραματιζόμαστε. Να ρισκάρουμε και να παίζουμε λίγο επικίνδυνα. Να θέλουμε τη μαμά μας ή απλά να είμαστε από εκείνους τους overachievers που ωρίμασαν από τα 26.

Δες ακόμα:

30 πράγματα που κάθε νορμάλ άνθρωπος σταματάει να κάνει μετά τα 30


featured image: Elite Daily